tromaktiko: "Μυρίζει" Μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ η Παραίτηση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής: Καταγγελία ΒΟΜΒΑ αξιωματικού - Τρικυμιώδες παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

"Μυρίζει" Μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ η Παραίτηση του Αρχηγού της Πυροσβεστικής: Καταγγελία ΒΟΜΒΑ αξιωματικού - Τρικυμιώδες παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση



Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Θ. Καρατζιάς υπέβαλε στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, την παραίτησή του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη...


Ως εδώ καλά. Τα νερά ομως όπως και την ησυχία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και του  κ. Τόσκα ήρθε να ταράξει ένα σχόλιο - Καταγγελία στα social media του κ. Γ. Ζάχου όπου αφήνει αιχμές για Μέγα Σκάνδαλο πίσω από την εν λόγω παραίτηση.


Εν ολίγοις το σχόλιο- Καταγγελια μιλά για "διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, εθισμένο σε αρχηγούς μαριονέττες, γλείφτες και οσφυοκάμπτες" ένα σύστημα που ο κ. Καρατζιάς δεν μπορούσε να υπηρετήσει.

Και εδώ τείθεται το ερώτημα. Τι εννοεί ο καταγγέλων; 

Πολλοί λένε πως εστιάζει την κριτική του στην ούτως ή άλλως προβληματική υπόθεση συντήρησης των 5 ιδιόκτητων ελικοπτέρων της πυροσβεστικής. 
Η μονομερής σύμβαση με τη NAMSA λήγει στο τέλος του έτους χωρίς να υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης και ήδη μέσα στη χρονιά προκηρύχθηκαν δύο διαγωνισμοί που κηρύχτηκαν άγονοι, καθώς δεν ... υπήρξε ανταπόκριση ενδιαφέροντος. Δεν εμφανίστηκε καμία εταιρεία για να διεκδικήσει σε μειοδοτικό διαγωνισμό το έργο. 

Ένας λόγος, είναι όπως επίσης σημειώνεται, αφενός ότι οι προηγούμενες διαγωνιστικές διαδικασίες κατέληξαν σε σκιαμαχίες και καταγγελίες που έφτασαν στη δικαιοσύνη συμπαρασύροντας μεγάλο αριθμό αξιωματικών στο εδώλιο, αφετέρου πως το μεγάλο σούπερ πούμα έχει "πάρει" ρινίσματα στον κινητήρα και το κόστος επισκευής υπολογίζεται σε άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Ενδεχομένως μέχρι και το 1,5.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την τροπή που φαίνεται η υπόθεση με τις διαπρύσιες καταγγελίες του κ. Ζάχου, δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο μέσα στο οποίο καλείται να βαδίσει και να ξεδιαλύνει η νέα ηγεσία και το υπουργείο.

Η Επιστολή παραίτησής του  Αντιστράτηγου ΠΣ Ιωάννη Θ. Καρατζιά

Ο αρχηγός παραιτήθηκε για να καταγγείλει κορυφαία διαπλοκή και διαφθορά;

Υπάρχει Τρικυμιώδες παρασκήνιο πίσω από την παραίτηση του;

Όπως λέει και ο κ. Γ. Ζάχος: "Οψόμεθα".

(τα στοιχεία τα αλιευσαμε από ΕΔΩ )
Ευχαριστούμε τον Αναγνώστη Πυροσβέστη για την επισήμανση του και υποσχόμαστε πως θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε από πολύ "κοντά" το θέμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!