tromaktiko: Η "αρχαιολογική" γραφειοκρατία..."χτύπησε" τα γυρίσματα για τον Καζαντζάκη

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η "αρχαιολογική" γραφειοκρατία..."χτύπησε" τα γυρίσματα για τον Καζαντζάκη



Την ώρα που όλα ήταν έτοιμα για τα γυρίσματα στο Ενετικό Λιμάνι, οι τοπικές αρχαιολογικές υπηρεσίες ζήταν να ενημερωθούν για...
ειλημένες αποφάσεις του ΚΑΣ!

Για μια ακόμα φορά οι γνωστές "αρχαιολογικές αγκυλώσεις" έκαναν το θαύμα τους !

Την ώρα που το συνεργείο του Γιάννη Σμαραγδή ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τα - πολυσυζητημένα εδώ και μέρες- γυρίσματα μπροστά από το ενετικό φρούριο του Κούλε στο Ηράκλειο, για την ταινία γύρω από τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, ο σκηνοθέτης έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα!

Οι αρμόδιοι της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων τον ρώτησαν αν υπάρχει σχετική άδεια από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και αν έχει πληρωθεί το αντίστοιχο ποσό, "απειλώντας" μάλιστα να ζητήσουν από τους φύλακες του Φρουρίου να απομακρύνουν τα μέλη του συνεργείου!
Όταν ο κ. Σμαραγδής τους ενημέρωσε ότι "Φυσικά υπάρχει η απόφαση του ΚΑΣ" εκείνοι ζήτησαν να...τους την γνωστοποιήσει (κάτι που θα περίμενε κανείς να ζητηθεί από την κεντρική υπηρεσία , αν όχι να έχει ήδη γνωστοποιηθεί στην εδώ υπηρεσία) .

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στο συνεργείο, με τον ίδιο τον σκηνοθέτη να δηλώνει εξοργισμένος στο Cretalive:

"Πρόκειται για μια διαχρονική, απίστευτη κατάσταση! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με τους ίδιους ανθρώπους που πριν από πολλά χρόνια έδιωξαν τον Καζαντζάκη από την πατρίδα του".



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!