tromaktiko: Συλλογική απάντηση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στον κ. Βαρνάβα, γγ του ΠΙΣ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Συλλογική απάντηση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στον κ. Βαρνάβα, γγ του ΠΙΣ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ με έκπληξη διάβασε την επώνυμη πλέον τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του...
ΠΙΣ, με ένα απαράδεκτο από κάθε άποψη, απαξιωτικό και συκοφαντικό κείμενο που θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πειθαρχικής δίωξης και σαφώς είναι παντελώς ανάρμοστο με τη θεσμική του ιδιότητα.

Στην ιδιαίτερα αήθη επίθεσή του έχουμε να του διαμηνύσουμε ότι:

1.     Η κ Μαστοράκου έχει έμπειρη συνδικαλιστική παρουσία και δεν διακατέχεται από άγχος δημοσιότητας ή αποτυχίας, όταν υπερασπίζεται δίκαια και αληθινά αιτήματα των ιατρών. Είναι ηεκλεγμένη πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ ( και όχι κατά δήλωσή της !! ), του μόνου ανεξάρτητου συνδικαλιστικού οργάνου εκπροσώπησης των συμβεβλημένων ιατρών, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο και σε διαρκή επαφή με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ (παρά τις προστριβές) για τα ζητήματα του κλάδου. Αν ο κύριος Βαρνάβας θέλει να διεκδικήσει ΚΑΙ αυτόν τον τίτλο, λυπούμαστε αλλά θα τον απογοητεύσουμε. Εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, η ενημέρωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ γίνεται μέσω επώνυμων Δελτίων Τύπου.

2.   H ENI-ΕΟΠΥΥ έχει ενημερώσει εξωδίκως τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ως όφειλε, ότι για κάθε καθυστέρηση πληρωμών πέραν του τριμήνου, τα μέλη της θα εξασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ. Ουδεμία περαιτέρω ενημέρωση οφείλουν οι ιατροί προς τον ΕΟΠΥΥ για την όποια επίσχεση τους, κι ας μην ψάχνει ο κ. Βαρνάβας ως άλλος επιθεωρητής Κλουζώ να ανακαλύψει ποιος βρίσκεται σε επίσχεση και ποιος όχι, συμμετέχοντας σε εκδικητικού τύπου τακτικές.

3.     Οι ιατροί που έκαναν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, σε αντίθεση με την παραίνεση του ΠΙΣ το 2012, δεν ήταν «ορισμένοι», και σήμερα αντιστοιχούν σε περίπου 5.500 κλινικούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς. Επιπλέον υπάρχουν περίπου 3.000 συμβεβλημένοι εργαστηριακοί ιατροί. Οι κλινικοί ιατροί απειλήθηκαν με πειθαρχική παραπομπή στην ΓΣ του ΠΙΣ το 2012, αλλά ουδείς τόλμησε να το εφαρμόσει λόγω αντισυνταγματικότητας, ούτε καν ο μαχητικός κ.Βαρνάβας. Στους ιατρούς αυτούς προστέθηκαν και οι ιατροί των πρώην ΙΚΑ που επέλεξαν το ιδιωτικό τους ιατρείο αντί της σύμβασης ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ, οπότε και τους δόθηκε η δυνατότητα να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ- δικαίωμα το οποίο ελάχιστοι απεμπόλησαν.

4.     Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ έχει καταδικάσει κάθε παράτυπη συμπεριφορά και έχει ζητήσει επανειλημμένα από την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ορίσει σαφείς κανόνες, που να διέπουν τις σχέσεις με τους ασφαλισμένους.Έχει καταθέσει εμπεριστατωμένα επιχειρήματα περί των στοιχείων ελέγχου, που επιβεβαιώνονται και από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με ποσοστό υποβολής ενστάσεων που δεν υπερβαίνει το 2,5%. Όποιος αναζητάει τιμωρίες και παρακμιακά φαινόμενα, ας μη την αναζητάει αποκλειστικά σε ένα κλάδο και ας κοιτάξει στο περίγυρο, τη συνολική εικόνα διαφθοράς στο χώρο της υγείας, γεγονός που σίγουρα κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις

5.     Η πάγια θέση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ είναι το άνοιγμα στους νέους ιατρούς, όχι με αόριστες λαϊκίστικες προτάσεις, αλλά με οικονομικά τεκμηριωμένες λύσεις εντός του προϋπολογισμού του Οργανισμού

6.   Το ποιος θα είναι συνομιλητής αξιόπιστος ή μη, σαφώς δεν ορίζεται από κομματικά κριτήρια, και δεν αφορά σε καμία περίπτωση την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Ο σκοπός μας είναι ο ανοιχτός διάλογος με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και συμφωνίες προς όφελος του κλάδου των ιατρών αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας.Αν ο κ. Βαρνάβας, πριν συζητήσει, ζητά την κομματική ταυτότητα του συνομιλητή του, στο τέλος θα συζητάει μόνος του.

7.     Τέλος, από τη θεσμική του ιδιότητα, προκύπτουν εκ του νόμου, καθήκοντα εκπροσώπησης των δίκαιων αιτημάτων όλων των κλαδικών αιτημάτων των ιατρών της χώρας. Και ενώ πολλοί μεγάλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας διαμαρτύρονται για τη μεγάλη στάση πληρωμών των τρεχουσών και ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, παρατηρούμε έκπληκτοι την ολομέτωπη επίθεσή του προς τους απλήρωτους ιατρούς και την προτροπή να αποχωρήσουν από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας. Με το ίδιο ύφος με εκείνο του ανελέητου εργοδότη που εκμεταλλεύεται την ανάγκη του απλήρωτου εργαζόμενου,δίνοντάς του ψίχουλα και προτρέποντας να φύγει, εάν δεν του αρέσει !  Μήπως αποτελεί θεσμική και πολιτική εκτροπή;

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Πρόεδρος
Άννα Μαστοράκου
Α΄Αντιπρόεδρος
Γιάννης Κωνσταντινίδης
Β΄Αντιπρόεδρος
Ευάγγελος Γκανάς
Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Παπασιδέρης
Ταμίας
Κώστας Δάβος
Ειδικός Γραμματέας
Σπύρος Γαλάνης
Ειδικός Γραμματέας
Σταύρος Χατζούδης
Μέλος
Αρχιμήδης Κοσκοσάς
Μέλος
Κωνσταντίνος Αργυράκης
Μέλος
Νικόλαος Τσαμαδός
Μέλος
Θεόδωρος Κολλάρος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!