tromaktiko: Νέα επιστολή "καταπέλτης" προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τις κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα επιστολή "καταπέλτης" προς τον υπουργό Δικαιοσύνης από τις κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας



Επιστολή "καταπέλτη" απέστειλαν για άλλη μια φορά οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας, δείχνοντας την αγανάκτησή τους για την χαρακτηριστική αδράνεια και αδιαφορία που δείχνει ο υπουργός Δικαιοσύνης κος Παρασκευόπουλος.

Κύριε Υπουργέ, μετά λύπης, απογοήτευσης μα και...
αγανάκτησης διαπιστώνουμε ότι όπως όλοι οι προκαθήμενοι σας έτσι και εσείς δεν προτίθεστε να προχωρήσετε στην αλλαγή του ποινικού κώδικα και στις ευεργετικές διατάξεις για ουσιαστική αποσυμφόρηση των φυλακών.    

Εξήντα έξι χρόνια ποινικός κώδικας χωρίς καμία αλλαγή.  Ευελπιστουσαμε ότι θα έχετε την πολιτική βούληση και θα τολμούσατε να συγκρουστείτε με την δικαστική εξουσία. Διαψεύστηκαμε.          

Με τρόμο βλέπουμε ναζιστές να χρίζουν ήπιας αντιμετώπισης από το Δικαστικό σώμα και να συνεχίζουν ανενόχλητοι το τρομοκρατικό έργο τους.                          

Η δικαιοσύνη είναι η μητέρα της επιείκειας μα εμείς δεν το νιώθουμε. Τα αιτήματα μας είναι στα χέρια σας και τώρα θεσπίζοντας τα θα έχουν και άλλη μια παράμετρο. Έκτος τον σωφρονισμο των κρατουμένων άλλά και το ευεργέτημα του νομου για γρήγορη επανενταξη στην κοινωνία και την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.            

Μετά την πολύμηνη απεργία των δικηγορών οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν πολλαπλασιαστικαν με αποτέλεσμα τα δικαστήρια μας να γίνονται έως και τρία χρόνια μετά. Για μια υστάτη φορά σας καλούμε να σκυψετε με την δέουσα σοβαροτητα στα αιτήματα μας καθώς έως τώρα δεν το έχετε πράξει. Αναμένουμε άμεσα τις απαντήσεις σας εκ του πρακτέου πια. Οι θεωρίες κύριε Υπουργέ δεν αποσυμφορηζουν τις φυλακές                          

Οι κρατουμενες του ΚΚΓΕΘ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!