tromaktiko: ΦΡΙΚΗ: Δείτε πως φτιάχνονται τα Πουπουλένια ΜΠΟΥΦΑΝ - Ξεπουπουλιάζουν ζωντανές χήνες και... [ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΡΙΚΗ: Δείτε πως φτιάχνονται τα Πουπουλένια ΜΠΟΥΦΑΝ - Ξεπουπουλιάζουν ζωντανές χήνες και... [ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ]



Είναι τα αγαπημένα σπορ μπουφάν των διασήμων...

Τα προτιμούν οι σταρ του Χόλιγουντ και οι ανά χώρα σελέμπριτι, γιατί είναι πουπουλένια και σικάτα.

Ο λόγος για τα πασίγνωστα μπουφάν της Moncler, τα οποία έβαλε στο στόχαστρο εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης, η οποία παρουσίασε ρεπορτάζ που υποτίθεται ότι δείχνει τη διαδικασία με την οποία κατασκευάζονται τα διάσημα πανωφόρια, προκαλώντας σοκ.

Σύμφωνα με την εκπομπή, που μεταδόθηκε την Κυριακή από τον ιταλικό κρατικό σταθμό, για την κατασκευή των μπουφάν αφαιρούνται τα πούπουλα από ζωντανά πτηνά, χωρίς να τους έχει χορηγηθεί αναισθητικό, με αποτέλεσμα να σφαδάζουν από τον πόνο καθώς τα κρατούν στα χέρια τους οι εργάτες των βιομηχανιών με έδρα την Υπερδνειστερία. Στη συνέχεια φροντίζουν τις πληγές των πτηνών και αφότου, έπειτα από λίγους μήνες, μεγαλώσουν τα φτερά τους, η βίαιη διαδικασία επαναλαμβάνεται.


Παράλληλα, η εκπομπή αποκάλυψε ότι τα μπουφάν γεμίζουν με πούπουλα όχι μόνο υψηλής ποιότητας, αλλά και άλλα πολύ χαμηλότερης και το κόστος ενός τέτοιου ρούχου δεν ξεπερνά τα 30 ευρώ, την ώρα που καταλήγουν να πωλούνται αντί 1.000 ευρώ.


Από την πλευρά της, η Moncler διέψευσε πλήρως το ρεπορτάζ της ιταλικής τηλεόρασης, υποστηρίζοντας ότι για τα μπουφάν της χρησιμοποιούνται πούπουλα από προμηθευτές που σέβονται τα ζώα, καθώς και ότι τα ρούχα της δεν κατασκευάζονται στα εργοστάσια της ανατολικής Ευρώπης που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ.


Η απάντηση της εταιρείας μάλλον δεν έπεισε, καθώς οι μετοχές της στο χρηματιστήριο σημείωσαν πτώση της τάξης του 4%, ενώ η σελίδα της εταιρείας στο Facebook κατακλύστηκε με σχόλια χρηστών που ασκούν δριμεία κριτική. Πάντως, η Moncler επιφυλάχθηκε των δικαιωμάτων της και παρέπεμψε στους... δικηγόρους της.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!