tromaktiko: Kαλοκαίρι του… 2017 θα ξεκινήσουν τα έργα για το Πάτρα - Πύργος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Kαλοκαίρι του… 2017 θα ξεκινήσουν τα έργα για το Πάτρα - Πύργος



Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Υπομονή τουλάχιστον 10 μήνες ακόμα θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες της Ηλείας και της ...
Αχαΐας για να ξαναδούν εργοτάξια στον δρόμο Πάτρα-Πύργος, αφού το αποκαλυπτικό έγγραφο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών προσδιορίζει την έναρξη της χρηματοδότησης και των εργασιών για την άνοιξη του 2017!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανάλυσης κόστους-οφέλους και η σύνταξη της αίτησης χρηματοδότησης και (…) εκτιμάται ότι η έγκριση της Αίτησης θα γίνει το Μάρτιο του 2017 και στη συνέχεια μέχρι το τέλος του Απριλίου 2017 θα έχουν υπογραφεί τουλάχιστον 6 συμβάσεις».
Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχει καμία σαφής πρόβλεψη για τις υπόλοιπες εργολαβίες, όπως και για το θέμα της χάραξης, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω την ολοκλήρωση του έργου στο σύνολό του και δεν αποτυπώνει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου.

Χθες το απόγευμα, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου, απέφυγε να αναφερθεί με σαφήνεια στο ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης των έργων, παρά μόνο αρκέστηκε να πει ότι «το έργο θα γίνει».

Ο κ.Σπίρτζης επικεντρώθηκε στο τι έγινε με τον προηγούμενο διαγωνισμό που ο ίδιος ακύρωσε και παρέθεσε μόνο το χρονοδιάγραμμα των υπόλοιπων εργολαβιών.

Σύμφωνα με όσα είπε, η 5η εργολαβία θα βγει στις αρχές Οκτωβρίου. Η 6η στα τέλη του ίδιου μήνα, η 7η στα τέλη Νοεμβρίου και η 8η στο τέλος του 2016.

«Μύδροι» Κουτσούκου κατά Σπίρτζη

Ο κ. Κουτσούκος για μια ακόμα φορά κατήγγειλε την κυβερνητική μεθόδευση για την ακύρωση του διαγωνισμού και την κατάτμηση του έργου, καθώς και για το γεγονός της εμπλοκής των γνωστών «κουμπάρων» στις μέχρι σήμερα δημοπρασίες και καταλόγισε στον κ. Σπίρτζη την ευθύνη ότι όχι μόνο δεν θα τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα  του Ν. 4219/2013 Αρ. 5 για την ταυτόχρονη ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρα – Πύργος με αυτό της Ολυμπίας Οδού αλλά και για το γεγονός ότι εμπαίζει το λαό της Ηλείας καθώς όπως προκύπτει, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του Έργου, στην περίπτωση δε που όλα πάνε καλά-πράγμα αβέβαιο- το έργο μετατίθεται για το 2021.

«Όχι μόνο δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα–Πύργος, ούτε πολύ περισσότερο για την ολοκλήρωσή του,  με βάση όσα είπε στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης, αλλά μετατίθενται για το 2017 οι υπογραφές των 6 ,από τις 8 ,συμβάσεις», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Ηλείος βουλευτής, στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι «ο κ. Σπίρτζης αφού επανέλαβε τις γνωστές δικαιολογίες για την ακύρωση του διαγωνισμού του Έργου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις 27-3-2015 και την κατάτμησή του σε 8 εργολαβίες, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις μέχρι σήμερα ανακολουθίες του σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα που είχε υποσχεθεί».

 Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!