tromaktiko: Αυτό είναι το καλύτερο "καλαμάκι" της Αθήνας - Κανείς δεν ξέρει την μυστική συνταγή του εκτός από τον "Χρηστάρα"...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Αυτό είναι το καλύτερο "καλαμάκι" της Αθήνας - Κανείς δεν ξέρει την μυστική συνταγή του εκτός από τον "Χρηστάρα"...



Ο "Χρηστάρας" είναι παλιά... καραβάνα και έχει ψήσει δεκάδες χιλιάδες καλαμάκια. Από μικρό παιδί κάθε μέρα (εκτός Κυριακής) ψήνει και ταΐζει τους εκατοντάδες πελάτες του που πηγαίνουν στο μαγαζί του ακόμα και από τον Πειραιά. Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστό το σουβλάκι σε καλαμάκι που θέλεις να καταναλώνεις μέχρι να φωνάξει "ΣΤΟΠ" το στομάχι σου; Ο Χρηστάρας...
κρατάει το μυστικό του καλά φυλαγμένο, ενώ ακόμα και η γυναίκα και τα παιδιά του που βρίσκονται στην εξυπηρέτηση του μαγαζιού δεν γνωρίζουν την προεργασία που κάνει χρόνια τώρα φτιάχνοντας το πιο λαχταριστό σουβλάκι της Αθήνας.


"Χρηστάρα, πιάσε άλλα 10 καλαμάκια..."
Έτσι "κόλλησε" ο τίτλος του μαγαζιού. Ο Χρήστος έγινε... Χρηστάρας και όλοι τρώμε και λέμε "γειας τα χέρια του". Κάθε μεσημέρι ώρες πριν ανοίξει το μαγαζί για το κοινό, ο Χρηστάρας "φτιάχνει" τα κρέατα της ημέρας. Κάθε μέρα, μόνος του, μπαίνει στον μικρό του "ναό" και κάνει τα μαγικά του. Δεν γούσταρε ποτέ ετοιματζίδικα κρέατα. Και κάθεται και τα... "πλέκει" ένα ένα κομμάτι στα καλαμάκια του. Το ίδιο κάνει και στο κεμπάπ και στο κοτόπουλο και στα παϊδάκια αλλά και στον γύρο.


Ο "Χρηστάρας" δεν αστειεύεται με τα κρέατά του και θέλει να είναι μόνος του όταν τα φτιάχνει. Είναι το δικό του μικρό τελετουργικό που λίγες ώρες αργότερα κάνει τους εκατοντάδες πελάτες του να υποκλίνονται στην... σουβλακάρα του, την γυράρα του, αλλά και την τούμπανο σαντουιτσάρα του. Έτσι είναι ο Χρηστάρας. Γουστάρει να τα κάνει όλα grande και να απολαμβάνουν οι πελάτες του τα καλούδια του.

Ακόμα και το τζατζίκι... σπιτικό
Αλλά εδώ θα σας την χαλάσουμε. Την συνταγή την έχει η γυναίκα του Χρηστάρα και το τζατζίκι του είναι όπως αυτό που μας έφτιαχνε η μάνα μας στα παιδικά μας χρόνια και για δυο ημέρες το νιώθεις στο στόμα σου! Μιλάμε για τζατζίκι αποθέωση.

Πριν πας να παραλάβεις πάρε καλού κακού ένα τηλέφωνο για να μην περιμένεις...
Καλό είναι πριν αποφασίσεις να περάσεις από το μαγαζί του στην οδό Δεξαμενής & Θεοτοκοπούλου 57 στην Μεταμόρφωση Αττικής, να πάρεις ένα τηλέφωνο στο 210 28 28 553 για να βάλει στα κάρβουνα και τα δικά σου καλάμια, γιατί σίγουρα πριν από εσένα έχουν παραγγείλει ήδη καμιά 100αριά και άλλοι πελάτες.

Ο "Χρηστάρας" έχει και κήπο... όλα τα λεφτά!
Μετά την ανακαίνιση έχει φτιάξει μια μοναδική γωνιά με καμιά δεκαριά τραπεζάκια, που αν είσαι τυχερός και βρεις κενό το κρατάς και περιμένεις να έρθει ο "Χρηστάρας" και να δώσεις την παραγγελιά σου. Οι τυχεροί που βρίσκονται στις περιοχές της Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης, Π. Ηράκλειο και Πεύκη (μέχρι κάποιο σημείο) μπορούν να παραγγείλουν και delivery (τηλ. 210 28 28 553) και να απολαύσουν τα πάντα σε πακέτο.

Ο Χρηστάρας με τη βοήθεια των παιδιών του έκανε και facebook και ανεβάζει τις δημιουργίες του ΕΔΩ. Και όπως λένε οι πελάτες του... Χρηστάρας; Εγγυήση! Δοκιμάστε τον...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!