tromaktiko: Κύπρος: Καταγγελία Οικολόγων για συνέχιση ρύπανσης στον Οβκό ποταμό

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Κύπρος: Καταγγελία Οικολόγων για συνέχιση ρύπανσης στον Οβκό ποταμό



Η ρύπανση στον Οβκό ποταμό συνεχίζεται παρά την διαπίστωση του προβλήματος εδώ και χρόνια...
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών καταγγέλλει εκ νέου τη ρύπανση στον Οβκό ποταμό ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει δραστηριοποιήσει τους υπεύθυνους, οι οποίοι όμως μετά από μια επιφανειακή αντίδραση δεν συνεχίζουν αποτελεσματικά.

"Έτσι δε λέει να σταματήσει η ρύπανση του Οβκού ποταμού και κατ’ επέκταση της παρακείμενης περιοχής από τα χοιροστάσια που είναι εγκατεστημένα πλησίον του ποταμού και οι αρμόδιοι σφυρίζουν αμέριμνα.

Από το 2013 ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, απηύθυνε σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας κ. Χάσικο και κ. Κούγιαλη αντίστοιχα.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον κ. Χάσικο ήταν ότι λαμβάνονται μέτρα για δημιουργία επιπρόσθετών υποδομών στο συγκεκριμένο χοιροστάσιο και ότι λαμβάνονται δικαστικά μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη και από τον κ. Κούγιαλη ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος είχε διαπιστώσει φαινόμενα διαρροών από τα χοιροστάσια στον ποταμό Οβκό.



Το 2015, επανήλθαμε με ερώτηση προς τον υπουργό Γεωργίας σχετικά με τα συγκεκριμένα χοιροστάσια και η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι εμπίπτουν στο νόμο περί βιομηχανικών εκπομπών και εκκρεμούσε η άδεια τους.

Η διαπιστωμένη εδώ και χρόνια ρύπανση συνεχίζεται χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο ούτε από τους ιδιοκτήτες των χοιροστασίων ούτε και από τα αρμόδια υπουργεία".



Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, καλεί επιτέλους τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση γιατί πρόκειται για μια μεγάλη εστία μόλυνσης που έχει καταστρέψει την περιοχή και προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας στους κατοίκους της περιοχής.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!