tromaktiko: Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - "Έφυγε" για τη γειτονιά των αγγέλων ο Ανδρέας Μπάρκουλης στις 13.20 το μεσημέρι

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Θρήνος στον καλλιτεχνικό χώρο - "Έφυγε" για τη γειτονιά των αγγέλων ο Ανδρέας Μπάρκουλης στις 13.20 το μεσημέρι



Ο αγαπημένος ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα (13.20μ.μ.) σύμφωνα με...
συγγενή του ο οποίος μας το επιβεβαίωσε πριν λίγα λεπτά.

Ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς και εμβληματικός ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, ο Ανδρέας Μπάρκουλης, πέθανε σήμερα σε ηλικία 80 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους του και μαζί όλη την Ελλάδα.

Από τις αρχές Ιουλίου νοσηλευόταν διασωληνομένος στην ενταντική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», με λοίμωξη του αναπνευστικού, οξεία μαρμαρυγή και καρδιακή ανεπάρκεια.

Δίπλα του μέχρι το τέλος βρισκόταν η τρίτη του σύζυγος, Μαίρη και ο γιος τους, Νικόλας.

Ο Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60: Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!".

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παιζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).

Εξαιρετική ήταν και η πορεία του στο θέατρο μέχρι το 1973, όταν μία υπόθεση με ναρκωτικά τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Προφυλακίστηκε, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και το 1974 έφυγε στην Αμερική. Εκεί ασχολήθηκε με το τραγούδι και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, το 1983, αφοσιώθηκε στο ποιοτικό θέατρο, ερμηνεύοντας με μοναδική ευαισθησία σπουδαίους ρόλους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ‘80.

Προβλήματα υγείας, όμως, τον απομάκρυναν σχετικά νωρίς από το θέατρο, ενώ συνέχισε με σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση τη δεκαετία του ‘90.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης είχε παντρευτεί τρεις φορές απέκτησε τρία παιδιά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!