tromaktiko: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα;

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει σήμερα;



Άστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες....
στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια και πιθανόν τη Θεσσαλία και τις Σποράδες και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα, περιμένουμε σήμερα.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες στα ανατολικά και τη Βόρεια Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 30 βαθμούς), 24 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 25 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 26 έως 31 βαθμούς στην Κρήτη, 25 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και μετά το μεσημέρι στα δυτικά του νομού όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αρχικά νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και γρήγορη βελτίωση θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Τις απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, αναμένονται νεφώσεις με καταιγίδες ισχυρές κατά διαστήματα και βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στη Θράκη και στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά των νομών. Στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μέτριοι στα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση θα σημειωθεί από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι σε ενίσχυση, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη, περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους τις απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως και 35 βαθμούς Κελσίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!