tromaktiko: Απίστευτο! Το δημόσιο τιμωρεί τους λίγους εκείνους που πληρώνουν τους φόρους παρακρατώντας τα λεφτά τους!

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Απίστευτο! Το δημόσιο τιμωρεί τους λίγους εκείνους που πληρώνουν τους φόρους παρακρατώντας τα λεφτά τους!



Μπορεί οι πολίτες να χρωστάνε πάνω από 100 δισ. σε εφορίες, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τους λίγους εκείνους που πληρώνουν...
«και με το παραπάνω» τους φόρους τους, το δημόσιο τους τιμωρεί παρακρατώντας τα λεφτά τους, αντί να τους τα επιστρέψει.
Ενώ στις 31/12/2015 το δημόσιο χρωστούσε για επιστροφές φόρων 3,821 δισ. ευρώ (και ασφαλώς μετά προστέθηκαν και άλλα) μέχρι τον Ιούλιο φέτος είχε πληρώσει μόλις 1,720 δισ. ευρώ, δηλαδή ούτε τα μισά!
Για φέτος το υπουργείο Οικονομικών έχει προϋπολογίσει να πληρώσει 3,268 δισ. ευρώ όλα και όλα, για επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του χρόνου σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που τους τα χρωστάει, έως το τέλος του 2016. Δηλαδή τουλάχιστον 550-600 εκατομμύρια ευρώ δεν πρόκειται να φτάσουν ούτε φέτος στις τσέπες των φορολογουμένων που τα περιμένουν εδώ και μήνες ή και χρόνια ακόμη!
Μόλις τον Ιούλιο εκκαθαρίστηκαν και οι φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος Ε1, από τις οποίες προέκυψε ότι 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι έχουν λαμβάνειν επιστροφές φόρου 306,1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα τουλάχιστον 550-600 εκατ. ευρώ που πρέπει να επιστρέψει το δημόσιο στους φορολογούμενους, για φόρους που ως, μη όφειλαν, πλήρωσαν προκαταβολικώς.
Το κονδύλι αγγίζει έτσι τα 900 εκατ. ή έως και 1 δισ. ευρώ, το οποίο το υπουργείο Οικονομικών παρακρατεί αλλά υπολογίζει να συμψηφίσει με άλλους τρέχοντες φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!