tromaktiko: Προσπάθεια να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Προσπάθεια να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια



Διαφορετικές «κατευθύνσεις» φαίνεται πως ακολουθεί η πορεία των βάσεων εισαγωγής διαφορετικών «ομάδων» σχολών, όπως δείχνει...
η τελευταία επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων, λίγες ημέρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι βάσεις εισαγωγείς για τα περιζήτητα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης αναμένεται να κινηθούν με τρεις ταχύτητες ενώ από τις πρωτοκλασάτες σχολές κάποιες θα βρεθούν κάτω από το όριο των 18.000 μορίων.

Στις υψηλόβαθμες σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων με εξαίρεση τις ιατρικές του 3ου επιστημονικού πεδίου. Η πτώση αφορά σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, Πολυτεχνικές, Οικονομικές και Πληροφορικής και θα ξεκινήσει από τα 100-150 μόρια για να φτάσει ακόμα και τα 400 με 500.

Στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αναμένεται να διατηρηθούν τα περσινά επίπεδα στις βάσεις με μικρές αυξομειώσεις. Σε αυτό συνυπολογίζεται και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες είναι από τις ελάχιστες που οδηγούν απευθείας στο Δημόσιο.

Την ανηφόρα φαίνεται να τραβούν οι βάσεις εισαγωγής σε όλες της Ιατρικές Σχολές όσο και στα παραϊατρικά τμήματα των ΤΕΙ. Στις ιατρικές του 3ου επιστημονικού πεδίου η άνοδος θα φτάσει ακόμα και τα 500 μόρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, θα γίνει προσπάθεια οι βάσεις να ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μεταξύ 22 και 26 Αυγούστο-6-
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!