tromaktiko: Αυτές είναι οι 10 πιο 'πειρατικές' χώρες στο ίντερνετ. Είναι μέσα και η Ελλάδα;

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Αυτές είναι οι 10 πιο 'πειρατικές' χώρες στο ίντερνετ. Είναι μέσα και η Ελλάδα;



Αν είσαι φίλαθλος πολύ πιθανόν είναι να έχεις μπει στον πειρασμό να ψάξεις να βρεις τον αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας περνώντας...
απο site σε site με δεκάδες παράθυρα popup να ανοίγουν δεξιά και αριστερά. Αν πάλι είσαι φίλος της έβδομης τέχνης δεν αποκλείεται να έχεις μπει στον πειρασμό να "κατεβάσεις μία ταινία ή την αγαπημένη σου σειρά υποτιτλισμένη από την "Soula24".  Τα ίδια και με την μουσική και με προγράμματα και ότι άλλο μπορεί να διακινηθεί μέσω internet.

H πειρατεία καλά κρατεί και από ότι έδειξε έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στο torrentfreak.com, και αφορά στις 141 δισεκατομμύρια επισκέψεις που έγιναν στα 14.000 μεγαλύτερα πειρατικά site του πλανήτη, τα σκήπτρα κρατάει η Γηραιά ήπειρος. Από τις 50 χώρες που εξετάζονται οι δέκα πρώτες προέρχονται από την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα τα σκήπτρα κατέχει η Λετονία όπου σχεδόν ένας στους δύο (46,33%) μπαίνουν σε πειρατικά sites. Ακολουθεί η γειτονική Βουλγαρία με 27,43%, πίσω στην Βαλτική και στην Λιθουανία (24,54%), επιστροφή στα Βαλκάνια και στην Κροατία (22,7%) και την πεντάδα ολοκληρώνει η Ισπανία μ(22,19%).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην έκτη θέση (21,87%) σε μικρή απόσταση από την Ισπανία ενώ οι άλλες χώρες που ολοκληρώνουν την "πειρατική δεκάδα" είναι η Σερβία (21,31%), η Ιρλανδια (19,84%), η Ρουμανία (19,07%) και η Σουηδία (18,38%). Πρώτη χώρα εκτός Ευρώπης είναι στην δωδέκατη θέση η Αυστραλία (16,61%).

Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα καθώς φαίνεται ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η οικονομική κατάσταση μίας χώρας (σ.σ. η Σουηδία μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα), ούτε γεωγραφικά (σ.σ. μπορεί να είναι οι δέκα πρώτες χώρες από την Ευρώπη αλλά στην προτελευταία στις 50 βρίσκεται η Γερμανία με 1,71% πειρατεία) αλλά ούτε και με βάση τις ταχύτητες σύνδεσης.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις 50 χώρες που υπάρχουν στοιχεία με αντίστροφη σειρά. Απο τις μεγάλες αγορές απουσιάζουν η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα καθώς η MUSO που πραγματοποίησε και την έρευνα δεν διέθετε στοιχεία από ικανοποιητικό αριθμό sites στις παραπάνω αγορές.


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!