tromaktiko: Το αναρωτηθήκατε; Tι να απέγιναν οι 30.000 διάσημοι πίνακες του Bob Ross;

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Το αναρωτηθήκατε; Tι να απέγιναν οι 30.000 διάσημοι πίνακες του Bob Ross;



Ο Bob Ross είχε πει πως είχε δημιουργήσει πάνω από 30.000 πίνακες στη ζωή του...


Αν όμως δεν τους πούλησε, που βρίσκονται τώρα; Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, πρόκειται για μια ερώτηση που άκουγε συχνά: «Τι ακριβώς απογίνονται οι πίνακες που κάνουμε την εκπομπή«. Οι περισσότεροι δωρίζονταν σε κανάλια.

Εκεί τους δημοπρατούσαν και όποιος ήθελε να αποκτήσει ένα από τα έργα του διάσημου τηλεοπτικού ζωγράφου δεν είχε παρά να επικοινωνήσει με τα τοπικά κρατικά μέσα, γιατί οι πίνακες που κατέληξαν εκεί, τελικά βοήθησαν τους υπαλλήλους να βγάλουν κάτι παραπάνω. Αν όσα είπε ο Ross ισχύουν, τότε θα πρέπει να έχει δωρίσει πάνω από 1.200 πίνακες, καθώς γύρισε συνολικά 403 επεισόδια για την εκπομπή «Joy of Painting«, στην οποία έφτιαχνε κάθε φορά από 3. Το πρώτο αντίγραφο κρυβόταν πάντα από τις κάμερες και ο Bob αναφερόταν σε αυτό όσο οι κάμερες κατέγραφαν.

O παρουσιαστής-καλλιτέχνης ζωγράφιζε ένα τρίτο αντίτυπο κάθε φορά που το γύρισμα τελείωνε. Τότε βρισκόταν από πίσω του πάντα ένας βοηθός, ο οποίος τραβούσε φωτογραφίες την κάθε κίνηση που έκανε το πινέλο του. Αυτές οι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν στα βιβλία-οδηγούς που έβγαλε ο Ross. Σχετικά με τους 28.800 υπόλοιπους πίνακες που έκανε εκτός τηλεόρασης, υπάρχει μια αόριστη υπόθεση για το τι απέγιναν.

Ορισμένοι από αυτούς όντως πουλήθηκαν. Πριν γίνει σταρ της τηλεόρασης, ο Bob Ross υπήρξε λοχίας τον Εναέριων Δυνάμεων στην Αλάσκα. Άρχισε να παραδίδει μαθήματα και συχνά χάριζε έργα του στους μαθητές τους. Μερικές φορές κρατούσε κάποιους πίνακες, τους οποίους πρόσφερε ως δωρεά σε φιλανθρωπίες. Κάποιοι άλλοι πίνακές του κατέληξαν στη μαύρη αγορά και κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της εκπομπής του ένας ληστής έκλεψε 13 πίνακες από το βαν του ζωγράφου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!