tromaktiko: Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, μίλησε για όλα ...

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, μίλησε για όλα ...



Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 και στους Βασίλη Βέργη, Σάββα Λιβάνιο και Δημήτρη Κοντό, για...

-την υπόθεση Κλαβέρ: «Από την πρώτη στιγμή που επιχειρείς να κάνεις μία μεταγραφή, ενός διεθνούς Ισπανού και τόσο ποιοτικού παίκτη, γνωρίζεις ότι είναι δύσκολη. Είναι λογικό ένας Ισπανός να προτιμήσει να παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα, στο σπίτι του. Ο συγκεκριμένος παίκτης δεν ήταν στην Ισπανία επειδή η Βαλένθια διατηρούσε οψιόν για ομάδες της Ισπανίας, με buy out 3 εκατ. ευρώ. Είχε πρώτη επιλογή τη Ρεάλ, κάτι που γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Επίσης γνωρίζαμε ότι αν η Ρεάλ δώσει τα λεφτά, ο παίκτης θα επιλέξει να παίξει σε εκείνη την ομάδα. Ο Σπανούλης -ας πούμε- προτίμησε να μείνει στον Ολυμπιακό, ο Μπουρούσης ήρθε στον Παναθηναϊκό και στο παρελθόν ο Διαμαντίδης έμενε στον Παναθηναϊκό, αν και είχε πολύ σημαντικές προτάσεις.

Ο Κλαβέρ δεν τα έβρισκε στα χρήματα με τη Ρεάλ, επίσης είχε πρόταση από την Τουρκία αλλά δεν ήθελε να πάει με τίποτα. Είναι μία λεπτομέρεια που δεν ξέρετε και δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, αφού δεν είναι δικός μας παίκτης. Η ομάδα δεν είναι η Φενέρ πάντως. Ήταν μεγαλύτερη πρόταση και από εκείνη που κάναμε εμείς ως Παναθηναϊκός αλλά δεν ήθελε να πάει πριν από τα πρόσφατα γεγονότα στη γειτονική χώρα. Εκεί καθυστέρησε η υπόθεση, δεν γνωρίζω εάν αυτό έγινε εσκεμμένα. Ίσως περίμενε κάποια καλύτερη πρόταση από τη Ρεάλ ή έστω την Μπαρτσελόνα.

Μας είπαν ότι ήθελαν να δουν τις λεπτομέρειες της ενδεχόμενης συνεργασίας με εμάς. Όλες οι ομάδες θα ήθελαν τον παίκτη, πόσω μάλλον ο Γιώργος Μπαρτζώκας που είχε συνεργαστεί μαζί του. Εκτιμούσαμε πως δεν ήταν πρώτη επιλογή του παίκτη η Μπαρτσελόνα, επειδή είναι από τη Μαδρίτη. Ο μάνατζέρ του μάς ενημέρωσε ότι ενδιαφέρθηκε και η Μπαρτσελόνα, αλλά θεωρούσε απίθανο να τα βρουν. Εμάς μάς είχαν πει ότι αποκλείεται να τα βρουν. Ωστόσο θεωρούσα αυτονόητο ότι ο παίκτης έχει προτεραιότητα να συνεχίσει στην Ισπανία. Έτσι επικοινώνησα με τον μάνατζέρ του και του είπα πως αισθάνομαι πως περιμένουν να τα βρει η Βαλένθια με την Μπαρτσελόνα. Εάν η Μπαρτσελόνα δεν αποφάσιζε να δώσει αυτά τα λεφτά, θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό. Ίσως να χρησιμοποίησαν το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για να πιέσουν κάπως καταστάσεις».

-το «τεσσάρι» που φαίνεται πως ψάχνει ο Παναθηναϊκός: «Ο Κλαβέρ ήταν ένας ποιοτικός παίκτης, μία ξεχωριστή περίπτωση και άξιζε να αλλάξεις τα πλάνα σου. Μπορεί ο επόμενος παίκτης να είναι “4αρι” που παίζει και στο “5”. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την καλύτερη δυνατή περίπτωση, που -βέβαια- να είναι στα δικά του οικονομικά πλαίσια. Δεν σας κρύβω ότι φέτος έχουμε ξεπεράσει το μπάτζετ των προηγούμενων ετών με τις μεταγραφές που κάναμε».




-το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για Αμερικάνο μετά τη σχετική αλλαγή στον κανονισμό με τους ξένους: «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πάντα το καλύτερο. Η αμερικανική αγορά σού δίνει περισσότερες και οικονομικότερες λύσεις».

-το αν ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για δύο παίκτες και αν ο ένας από αυτούς είναι ο Μαρκοϊσβίλι: «Είναι μία επιλογή ο Μαρκοϊσβίλι. Εξετάζουμε τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά μην ξεχνάτε πως και αυτός ο παίκτης έχει συμβόλαιο με την Νταρουσάφακα. Ο ένας από τους δύο, ναι, μπορεί να είναι και Αμερικάνος. Οι όποιες προσθήκες θα είναι ποιοτικές και ουσιαστικές. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός εξετάζει τις καλύτερες λύσεις. Από όσα ξέρω οι παίκτες είναι ποιοτικοί και σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, θα είναι αυτό που θέλει ο προπονητής. Μπορεί και πριν από το τέλος Ιουλίου».

-τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα όλες τις κινήσεις και είναι θέμα καθαρά τεχνικό. Και θέμα σχεδιασμού της ομάδας. Ο “Βλάντο” είναι ένα πολύ καλό παιδί και ποιοτικός παίκτης».

-το αν έχει προταθεί ο Κώστας Καϊμακόγλου: «Δεν έχει προταθεί, έχει συμβόλαιο με την Ούνιξ Καζάν και είναι πολυετές από όσο ξέρω. Δεν πιστεύω ότι θα ήθελε να φύγει από την ομάδα του».

-τον ρόλο που θα έχουν την επόμενη σεζόν στην ομάδα παίκτες όπως ο Χαραλαμπόπουλος και Μποχωρίδης, που κάποιοι υποστηρίζουν ότι αδικήθηκαν με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συζήτηση. Είμαι ένας άνθρωπος που συνεργάζομαι με τους προπονητές και δεν θα ήθελα να πω ότι αν κάποιος έχει αδικηθεί. Είμαι της άποψης πως αν κάποιος όσο και αν έχει αδικηθεί, αν δουλέψει θα βρει το δρόμο του. Τα παιδιά αυτά είναι έτοιμα να παίξουν. Αλίμονο αν δεν γίνει ούτε φέτος. Αν δεν παίξουν γιατί να τους κρατάμε;».

-το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας: «Ο κόσμος να είναι βέβαιος πως οι προσθήκες που θα γίνουν θα είναι ποιοτικές. Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε πως φέτος θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

-το αν έχει προταθεί κάποιος ρόλος στον Δημήτρη Διαμαντίδη μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση: «Αυτό είναι κάτι που έχει προταθεί από την ημέρα που είπε πως θα σταματήσει, αλλά είναι δική του επιλογή».

-τα όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ σχετικά με την αλλαγή στον κανονισμό με τους ξένους: «Δεν είναι διαρροές. Είναι από μία συγκεκριμένη ομάδα που βγάζει πληροφορίες. Είναι φυσικά από τον Ολυμπιακό. Όταν όλες οι ομάδες το ψήφισαν, ποιος το έβγαλε ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης; Εγώ θα σας πω πρώτα για το αθλητικό κομμάτι. Είναι μία απόφαση που έπρεπε να είχε ληφθεί πριν από 3-4 χρόνια. Και για οικονομικούς λόγους, αφού οι ομάδες βρίσκουν περισσότερες λύσεις. Δεύτερος λόγος πως αυτό θα κάνει καλό και στους Έλληνες παίκτες, αφού θα μένουν περισσότερα χρήματα για εκείνους μετά τις φθηνές λύσεις που θα βρεθούν από την Αμερική. Εμείς που είμαστε μία ομάδα που έχει επενδύσει τόσο πολύ στο ελληνικό στοιχείο και σε νεαρούς παίκτες, λέτε τώρα να αλλάξουμε το πλάνο μας; Εδώ τώρα είναι ένα θέμα και για αυτό είπαμε πως θα γίνει μετά το τέλος του πρώτου γύρου, αφού γίνονται αλλαγές συνέχεια και υπάρχουν τραυματισμοί. Να μην έχει το δικαίωμα μία ομάδα να αλλάξει το ρόστερ της κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και να ψάχνει για παίκτη με κοινοτικό διαβατήριο; Ο Ολυμπιακός φώναζε για να φωνάζει. Ο Λοτζέσκι έμεινε πέρσι για έξι μήνες έξω και δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει με κάποιον ισάξιο παίκτη με κοινοτικό διαβατήριο. Εμάς για παράδειγμα μας λένε: “Δώστε μας 50.000€ για να σας δώσουμε κοινοτικό διαβατήριο για τον Γκιστ ή τον Φελντέιν ”».

-τη μεταφορά ποινών που δεν ψηφίστηκε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω για τον ΕΣΑΚΕ. Ο ΕΣΑΚΕ πλέον έχει μία νέα διοίκηση, με νέους ανθρώπους. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τους βάζουν στη μέση και πάμε να μεταφέρουμε παντού την “κόντρα” μας. Δεν είμαι νομικός για να σας απαντήσω επί του θέματος. Όταν μία απόφαση ψηφίζεται 13-1 δεν μιλάμε, πάντως, για μία απόφαση σκάνδαλο. Φανταστείτε ότι ο κ. Αγγελόπουλος, 18 Ιουλίου έφυγε από τη δουλειά του ή τα μπάνια του, ήρθε στον ΕΣΑΚΕ για να αναπτύξει τις απόψεις του και ήρθε 13-1. Του είπα: “χαίρομαι που είσαστε εδώ, επειδή πίστευα ότι θα προχωρήσουμε ενωμένοι”. Μετά τους τελευταίους τελικούς που κρίθηκαν σε ένα καλάθι, και όλοι ήταν μία αγκαλιά, και μετά να λέμε να γίνουμε πάλι έτσι; Δεν φταίνε οι δύο ομάδες αν υπάρχει αντιπαλότητα προσωπική. Αυτό είπαμε και στον ΕΣΑΚΕ».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!