tromaktiko: Βερμούδα στη δουλειά γίνεται;

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Βερμούδα στη δουλειά γίνεται;



Είναι κάποια πρωινά που έτσι όπως στέκεσαι ημίγυμνος μπροστά στην ανοιχτή ντουλάπα, φλερτάρεις ξεδιάντροπα με την ιδέα να...
«σκάσεις» στο γραφείο με βερμούδα. Όχι με τη βερμούδα ή το σορτς της παραλίας, αλλά μ' ένα από τ' άλλα, από εκείνα που αν είχες yacht (τα όνειρα εξακολουθούν να είναι τσάμπα), θα φόραγες σαν έπιανες λιμάνι στην Κυανή Ακτή, μαζί μ' ένα ωραίο πουκαμισάκι, δερμάτινη ζώνη και casual smart παπούτσι. Ε, και γιατί δεν το κάνεις;

Εντάξει, αν ο ενδυματολογικός κώδικας στο χώρο εργασίας επιβάλλει αυστηρά κοστούμι, μην το ρισκάρεις, ειδικά μέρες που 'ναι δεν χρειάζεται να δίνεις αφορμές. Ωστόσο, οι συμβουλές που ακολουθούν ισχύουν γενικά για άψογες εμφανίσεις με βερμούδες και σορτς. Οπότε αν δεν γίνεται στο γραφείο, εφάρμοσέ τες στο after office. Όλοι οι υπόλοιποι που εργάζονται σε πιο χαλαρό εργασιακό περιβάλλον, δείξτε πόδι κατά τας παρακάτω γραφάς:

Απόφυγε τα φανταχτερά χρωματάκια
Ουδετερότης φίλε μου. Μαύρο, μπεζ, λευκό, σκούρο γκρι / μπλε / πράσινο. Το blue jean, ειδικά το ανοιχτόχρωμο, απόφυγέ το. Αν επιμένεις σε denim ύφασμα, επεδίωξε μια από τις παραπάνω αποχρώσεις ή κάτι με λεπτή ρίγα.

Πάντα με ζώνη
Προσδίδει την απαιτούμενη «τυπικότητα» που υποτίθεται ότι διαχωρίζει το σορτς από το παντελόνι. Η ζώνη πρέπει να είναι δερμάτινη σε κλασική ή πλεκτή εκδοχή και να δείχνει επώνυμη, ακόμα κι αν δεν είναι.

Συνδύασε τό σωστά
Το πουκάμισο μπαίνει μέσα από το σορτς- μοναδική ίσως εξαίρεση το πουκάμισο να είναι jean και να το φορέσεις με σακάκι (όπως στη φωτογραφία από πάνω). Αν το βάλεις με t-shirt, προτίμησε κάτι μονόχρωμο σε σχετικά στενή γραμμή. Καλή επιλογή και το λεπτό μακρυμάνικο. Στο παπούτσι κινήσου όπως ακριβώς θα έκανες αν φορούσες ένα smart casual παντελόνι. Απόφυγε το αθλητικό και φυσικά τη σαγιονάρα...

Προσοχή στο μήκος
Τα ΄χουμε πει ήδη για το μήκος του μαγιό. Μιλάμε πάντα για κάτι που ξεκινάει αυστηρά λίγο πάνω από το γόνατο και τελειώνει λίγο κάτω απ' αυτό. Οτιδήποτε άλλο παραπέμπει σε άλλες εποχές, τότε που ήσουν πρόσκοπος.

Και για το τέλος μια προτροπή
Μη διανοηθείς να ξυρίσεις / τριμάρεις και γενικώς αποτριχώσεις το πόδι σου επειδή «σου τη σπάνε οι τρίχες» γιατί όσο κι αν έχεις προσέξει ενδυματολογικά, το αποτέλεσμα θα είναι καταδικασμένο ν' αποτύχει. Οι κανόνες του ανδρικού grooming δεν περιλαμβάνουν κανένα εδάφιο περί αποτρίχωσης άκρων. Τίμα την τεστοστερόνη σου αγαπητέ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!