tromaktiko: Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγείτε από τους πόνους των "δύσκολων ημερών"!

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγείτε από τους πόνους των "δύσκολων ημερών"!



Ξέρετε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τους πόνους της περιόδου χωρίς να πάρετε κάποιο παυσίπονο, χρησιμοποιώντας μόνο τα συστατικά που έχετε στην κουζίνα σας?...

Το μόνο που χρειάζεστε είναι χαμομήλι και ελαιόλαδο, δύο συστατικά με μυοχαλαρωτικές ιδιότητες που δρουν σπασμολυτικά και καταπραϋντικά και σας ανακουφίζουν από τον πόνο που σε πολλές περιπτώσεις, δεν μειώνεται με τίποτα... Αυτό που έχετε να κάνετε είναι σε ένα μπουκάλι χωρητικότητας 1/2 λίτρου, να ρίξετε 200 ml ελαιόλαδο και 100 γρ. άνθη χαμομηλιού και να τα αφήσετε τα για 1-2 εβδομάδες στον ήλιο, ανακοινώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μετά, σουρώστε και φυλάξτε το διάλυμα σε σκούρο μπουκάλι. Με το χαμομηλέλαιο κάνετε απαλές εντριβές στην κοιλιά.

Κάτι ακόμη που μπορεί να σας βοηθήσει, αν τα παυσίπονα δε σας πιάνουν, ή έχετε ήδη καταναλώσει αρκετά, είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου να πίνετε αφεψήματα βαλσαμόχορτου. Δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, απλώς όταν πονάτε βράζετε 1 κουταλάκι αποξηραμένο βότανο σε 1 φλιτζάνι νερό για 10΄ και είστε έτοιμη. Το βαλσαμόχορτο έχει την ιδιότητα να αναστέλλει την παραγωγή της προσταγλανδίνης, της ορμόνης που κάνει τους μυς της μήτρας να συσπώνται. και μην ξεχνάτε και κάτι άλλο: Αυτό το αφέψημα έχει εκτός των άλλων καταπραϋντικές και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην πονάτε αλλά να σας φτιάχνει και η διάθεση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!