tromaktiko: Διάνοια το παιδί! 17χρονος "έλυσε" τα χέρια των αγροτών με την εφεύρεση του

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Διάνοια το παιδί! 17χρονος "έλυσε" τα χέρια των αγροτών με την εφεύρεση του




Είναι μόλις 17 χρόνων και έχει ήδη πολλές προτάσεις από ξένα Πανεπιστήμια. Ο Βαγγέλης Καραθάνος από τα Τρίκαλα σχεδίασε μια συσκευή που καταγράφει...
την θερμοκρασία, την υγρασία, την ηλιοφάνεια, τη βροχή, το χιόνι, το χαλάζι και την ταχύτητα του αέρα.

«Είναι ένας προσωπικός “γεωπόνος” για τον αγρότη, ο οποίος αναλύει όλα αυτά τα δεδομένα, έτσι ώστε να έχουμε διάφορες λειτουργίες. Βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει αναπτυχθεί» εξηγεί ο Βαγγέλης Καραθάνος.

Όλες αυτές οι πληροφορίες στέλνονται στον server  έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες μέσω internet από υπολογιστή ή κινητό. Από εκεί και πέρα, η τεχνητή νοημοσύνη που έχει αναπτυχθεί, αναλύει τα δεδομένα έτσι ώστε να πάρει ο παραγωγός το μέγιστο από τις πληροφορίες που συλλέγονται.

«Αν αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, ειδοποιεί την Πυροσβεστική» προσθέτει ο 17χρονος.

Με τον τρόπο αυτό ο αγρότης θα ξέρει τι συμβαίνει στην καλλιέργεια του σε πραγματικό χρόνο οποιαδήποτε στιγμή μέσω κινητού ή μέσω υπολογιστή.

Δεν είναι όμως ο μόνος. Ήδη σε ρεπορτάζ του Reuters παρουσιάζονται  νέοι που επέλεξαν να μείνουν  στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας επαγγελματικές καινοτομίες για να ενισχύσουν την οικονομική τους κατάσταση.

Ανάμεσα σε αυτές είναι η χρυσή ιδέα  του Γιάννη Καρυπίδη και της Σταυρούλας Θεοδώρου από την  Εύβοια που συνδύασαν το ελληνικό θυμαρίσιο μέλι με φύλλα βρώσιμου χρυσού 24 καρατίων, αλλά και η ιδέα των δύο αυτοδίδακτων ξυλουργών  από τη Σύρο, που πριν από δύο χρόνια δημιούργησαν ξύλινα χειροποίητα γυαλιά ηλίου και κατέκτησαν την αγορά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!