tromaktiko: Παρέλαση Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη [video]

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Παρέλαση Υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη [video]



Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να προπορεύεται ξεκίνησε η παρέλαση υπερηφάνειας του 5ου Thessaloniki Pride και με σύνθημα ...
«Αγαπάτε Αλλήλους», χιλιάδες ομοφυλόφιλοι, λεσβίες, αμφιφυλόφιλοι, τρανς και ίντερσεξ, έστειλαν μηνύματα κατά της ρητορικής μίσους και της ομοφοβίας. Στην κορυφή της πορείας οι εθελοντές του 5ου Thessaloniki Pride, οι οποίοι κρατούσαν μία τεράστια σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Όταν η πορεία έφθασε έξω από το προξενείο των ΗΠΑ, οι εθελοντές άφησαν ένα στεφάνι και σχημάτισαν με γράμματα τη φράση "Orlanto Rest in Pride" άναψαν κεριά και ξάπλωσαν πάνω στη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα της επίθεσης στην αμερικανική πόλη.

Στην Παρέλαση ήταν παρόντες πρέσβεις και εκπρόσωποι προξενικών αρχών από τις ΗΠΑ, τη Φινλανδία, τον Καναδά, τη Ρουμανία και τη Βρετανία ενώ πήραν μέρος εκπρόσωποι οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTI από την Ελλάδα, την Κροατία, την Αλβανία, το Κόσοβο, την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, την Τουρκία, το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και εκπρόσωπος του EuroPride, διοργάνωσης αφιερωμένης στον εορτασμό των δικαιωμάτων των μελών της κοινότητας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!