tromaktiko: Τζώνη Καλημέρης: Μας προβλημάτισε η συνέντευξη Σφακιανάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τζώνη Καλημέρης: Μας προβλημάτισε η συνέντευξη Σφακιανάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου



Για το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 μίλησε στην Αφροδίτη Γραμμέλη και την εφημερίδα “Το Βήμα” ο Τζώνη Καλημέρης...

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη του για τους Λαζόπουλο, Λιάγκα, Αρναούτογλου, Μενεγάκη.

Σας απασχολεί το περιεχόμενο σε επίπεδο αισθητικής ή κυνηγάτε τα νούμερα με όποιο κόστος; Το λέω με αφορμή τη συνέντευξη Σφακιανάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και άλλες παρόμοιες με ακραίες τοποθετήσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

«Επειδή το θέμα της συνέντευξης Σφακιανάκη και κάποιων άλλων στον Γρηγόρη είναι ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί από εσάς και από εμάς εσωτερικά, δεν μπορώ να πω ότι και εμάς δεν μας προβλημάτισε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν μια απόφαση φτήνιας, γιατί ο Γρηγόρης έκανε και άλλες 150 συνεντεύξεις. Συνολικά δεν κάναμε φτηνά πράγματα, δεν καταφύγαμε σε ακρότητες, όπως ήταν κάποιες εκπομπές του παρελθόντος που διαπραγματεύονταν το ανθρώπινο δράμα. Η κριτική που υποστήκαμε έχει να κάνει με το πολιτικώς ορθόν του θέματος, δεν έχει να κάνει με τη φτήνια. Η συνέντευξη Σφακιανάκη δεν είναι θέμα φτήνιας».

Ναι, αλλά είναι θέμα διαχείρισης του παρουσιαστή.

«Ναι, αλλά δεν επιλέξαμε κάποιους επειδή ήταν φτηνότεροι από άλλους. Πολιτικώς λάθος μπορεί να είναι, ειδικά σε μια χρονιά που έχουν γίνει τόσα σε βάρος της κοινότητας των ομοφυλοφίλων. Οι ακραίες απόψεις δεν βοηθούν γενικότερα».

Δεν καλείς τον Σφακιανάκη ανυποψίαστος, γνωρίζεις τις απόψεις του, τις προκαλείς για να γίνει αναπαραγωγή και επικοινωνιακό νταραβέρι, κύριε Καλημέρη.

«Ναι, συμφωνώ. Ο,τι ακραίο αναπαράγεται. Αλλά σας ξαναλέω, έκανε πολλές συνεντεύξεις. Μία και άλλες δυο-τρεις από τις 200 είχαν ακραίες απόψεις και ίσως δεν έπρεπε να προσκληθούν. Δέχομαι όλη την κριτική αλλά δεν είναι αυτό η εκπομπή του Γρηγόρη».

Τον πιστεύετε τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Θα συνεχίσει κανονικά του χρόνου;

«Ναι, θα συνεχίσει με τις εκπομπές που ήδη παρουσιάζει».

Και ο Γιώργος Λιάγκας δεν θα μετακινηθεί τελικά στη βραδινή ζώνη;

«Η αλήθεια είναι ότι ο Λιάγκας είναι πολυεργαλείο. Μπορεί να σου κάνει συνέντευξη, τηλεπαιχνίδι και πρωινό. Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι μια εκπομπή η οποία διαρκεί δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα. Έχουμε πει ότι οπωσδήποτε θα παρουσιάσει και κάποιο σόου του χρόνου».

Γιατί επενδύσατε στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, δεδομένου ότι το κοινό είναι πολύ μικρό αριθμητικά;

«Τα έσοδα είναι μια χαρά και ο λόγος δημιουργίας ήταν για να απορροφά την τοποθέτηση προϊόντων και σίγουρα γιατί είμαστε υπέρ της ζωντανής τηλεόρασης. Στην τηλεθέαση ο στόχος ήταν να πάει καλύτερα. Ομως τα πρωινά αθροιστικά δεν μπορούν να ξεπεράσουν το 50% τηλεθέασης. Μοιραζόμαστε ένα 40% τρεις εκπομπές. Τερματίσαμε πρώτοι όμως, αν και μπήκαμε τελευταίοι. Θέλαμε υψηλότερη τηλεθέαση αλλά δεν την πετύχαμε».

Από τα βασικά πρόσωπα που έχει το κανάλι θα παραμείνουν όλα;

«Ναι».

Και ποια θα προστεθούν;

«Διαθέτουμε ως κανάλι το μεγαλύτερο ποσοστό των καλύτερων ελλήνων παρουσιαστών, οπότε από έμψυχο υλικό είμαστε καλυμμένοι. Από εκεί και πέρα θα πάρουμε κάποιον που θα υπηρετεί μια εκπομπή, αν χρειαστεί, αλλά δεν έχουμε ακόμη κλείσει κάτι».

Νέα προγράμματα θα προστεθούν;

«Στη μυθοπλασία και στα σόου θα έχουμε κάποια καινούργια προγράμματα αλλά ο βασικός κορμός θα είναι ο ίδιος».

Έχει ακουστεί ότι θα επιστρέψει το «Dancing with the stars». Ισχύει η πληροφορία;

«Η αλήθεια είναι ότι επεξεργαζόμαστε και είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο το ενδεχόμενο να βγει στον αέρα το “All Star Dancing with the stars”. Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν του Dancing, νομίζω έχει πλέον ωριμάσει η σκέψη να δούμε στην Ελλάδα την all star εκδοχή του συγκεκριμένου format με συμμετοχές διαγωνιζομένων που ξεχώρισαν στις πέντε σεζόν. Θα είναι ριζικά ανανεωμένο».

Οι «Ράδιο Αρβύλα» νίκησαν και σε εντυπώσεις και σε τηλεθέαση τον Λάκη Λαζόπουλο. Πώς το εξηγείτε;

«Οι “Αρβύλα” πάντα έκαναν μια σάτιρα αχρωμάτιστη, δεν εστιάζουν τη σάτιρά τους προς μία κατεύθυνση. Αυτό εφέτος, που ο κόσμος είχε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη γέλιου, σάτιρας και να τα πει, λειτούργησε πολύ καλά. Βρίσκονται στην ωριμότερη φάση τους».

Από την εμπειρία σας πιστεύετε ότι ο Λάκης Λαζόπουλος έχει υποστεί ανεπανόρθωτη φθορά ή μπορεί να επανακάμψει;

«Είναι τεράστιο ταλέντο, άνθρωπος-ορχήστρα ο οποίος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να το αποφασίσει. Αν αποφασίσει να ξεκολλήσει και από αυτό το μοντελάκι των δύο τελευταίων ετών που ήθελε να οδηγήσει την Ελλάδα “προς το φως” τότε ακόμη καλύτερα. Είναι κορυφαίος, μια κατηγορία μόνος του. Τον πιστεύω πάρα πολύ. Κακή κουβέντα δεν μπορώ να πω γιατί είναι ο Λάκης. Απλώς πιστεύω ότι παγιδεύτηκε σε μια εικόνα που έφτιαξε για τον εαυτό του τα τελευταία χρόνια και άργησε να ξεφύγει από αυτήν».

Το μοντέλο Μενεγάκη συνεχίζει να συνιστά σχολή παρουσιάστριας;

«Ολοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Η Μενεγάκη κάνει επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια. Ο,τι και να πω, η Μενεγάκη είναι μια σχολή μόνη της. Αν θα μπορούσα να κάνω μια παρατήρηση, αυτή θα ήταν ότι παραφορτώθηκε η εκπομπή με τόση διαφήμιση ώσπου κάποια στιγμή θύμιζε ατέλειωτη εμπορική εκπομπή και αυτό της στοίχισε σε νούμερα».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!