tromaktiko: Υποψήφιο για βράβευση το ρομποτικό σύστημα «Χέρι της Ελπίδας»

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Υποψήφιο για βράβευση το ρομποτικό σύστημα «Χέρι της Ελπίδας»



Υποψήφιο στην κατηγορία «Καινοτόμος εξοπλισμός» των Healthcare Business Awards είναι το ...
Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο Αποκατάστασης ‘’Παντελής Ι. Κυριάκης’’, με την πρωτοποριακή εφαρμογή του συστήματος του ρομποτικού χεριού (Hand of Hope).

Το καινοτομικό αυτό σύστημα, το οποίο σημειωτέον εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, απευθύνεται με σημαντικές προοπτικές ανάταξης της κινητικότητας σε ασθενείς με παραλυτικά φαινόμενα των άνω άκρων λόγω εγκεφαλικού, κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων ή άλλων μυικών δυσλειτουργιών.

Κύριο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που καθιστά μοναδικό το ρομποτικό χέρι, είναι η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πρόθεση του ασθενή να κινήσει το χέρι του, οπότε και αναλαμβάνει αυτό να ολοκληρώσει την κίνηση, επανεκπαιδεύοντάς τον.

«Αισθανόμαστε πολύ υπερήφανοι γα την υποψηφιότητά μας», αναφέρει σε δήλωσή του ο φυσικοθεραπευτής-εργοθεραπευτής κ. Παντελής Κυριάκης, «έχοντας ως πολύτιμη παρακαταθήκη και συμπαράσταση την έκφραση ευγνωμοσύνης όλων εκείνων, που το ρομποτικό χέρι βοήθησε να πραγματοποιήσουν μικρές αλλά σημαντικές καθημερινές κινήσεις, όπως το να ανοίξουν την παλάμη τους, να σηκώσουν ένα ποτήρι ή ακόμα και να ανοίξουν μια πόρτα». «Στόχος μας είναι» καταλήγει, «με όλες τις μεθόδους αποκατάστασης που εφαρμόζουμε, να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε ασθενή, διαμορφώνοντάς του ένα νέο επίπεδο ζωής χωρίς πόνο». 


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!