tromaktiko: Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη



Στις 29-05-2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και...
Τροφίμων κ. Μάρκο Μπόλαρη στο γραφείο του στο ΥΠΑΑΤ. Την Π.Ε.Π.Τε.Γ. εκπροσώπησαν ,ο Ταμίας Μιχάλης Καλαβρέζος και τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννης Κωνσταντόπουλος και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Στην συνάντηση από τη μεριά της Π.Ε.Π.Τε.Γ. τέθηκε κυρίως το θέμα της Υπουργικής Απόφασης για την Δακοκτονία αλλά και θέματα που σχετίζονται με τις  προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, και στους Ποιοτικούς Ελεγκτές.
Στη συνέχεια τέθηκαν και όλα τα θέματα που υπάρχουν στη λίστα του διεκδικητικού πλαισίου της Π.Ε.Π.Τε.Γ. Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του  τα θέματα που του αναφέρθηκαν , αλλά θα ζητήσει εξηγήσεις για την επανάληψη στο ορθόν της Υπουργικής Απόφασης για την Δακοκτονία και ακολούθως θα ενημερώσει την Π.Ε.Π.Τε.Γ.

Ως Π.Ε.Π.Τε.Γ. του γνωστοποιήθηκε ότι θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένα ερωτήματα για όλα τα αιτήματα της Ένωσης συνοδευόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία. Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι θα πρέπει να δούμε πρώτα την εξέλιξη του θέματος της Δακοκτονίας και στη συνέχεια να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα θέματα.

Δεν δόθηκε καμία δέσμευση από μέρους του κ. Μάρκου Μπόλαρη ,άφησε όμως να εννοηθεί, ότι βρίσκει δίκαια τα αιτήματά της Ένωσης. , μάλιστα του αναφέρθηκε από την αντιπροσωπεία της Ένωσης κατά την διάρκεια της συζήτησης , ότι κάποια από τα αιτήματα , όπως η αλλαγή της νομοθεσίας του ΕΛΓΑ υλοποιήθηκαν και με την δική του πολύτιμη συμμετοχή το 2010 ,και πως όλα όσα έχουν επιτευχθεί με τη βοήθεια του το διάστημα 2007 - 2013 σχετικά με την εφαρμογή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωπόνων Τ.Ε. , είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να τα κάνει πράξη τώρα που είναι σε θέση ευθύνης.

Προτάθηκε στον Υπουργό από την αντιπροσωπεία της Ένωσης να επικοινωνήσει με τους Γεωπόνους Τ.Ε.  μέσω άρθρου του στην ιστοσελίδα της Π.Ε.Π.Τ.ε.Γ. προκειμένου να δώσει την δική του οπτική σε ότι αφορά τα θέματα αρμοδιότητας. Η συνάντηση γενικά έγινε σε πολύ καλό κλίμα χωρίς να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό.

Η Π.Ε.Π.Τε.Γ. θα παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή της Υπουργική Απόφαση για την Δακοκτονία και ακολούθως θα επανέλθει με συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!