tromaktiko: Επιστολή διαμαρτυρίας και... αποχώρηση 13 διεθνών του κρίκετ!

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Επιστολή διαμαρτυρίας και... αποχώρηση 13 διεθνών του κρίκετ!



Βέλη κατά ΕΛ.Ο.Κ. για απαξίωση του αθλήματος και της Εθνικής, αλλά κι ενστάσεις για τους όρους διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων...

Θέτουν εαυτούς εκτός Εθνικής και διασυλλογικών διοργανώσεων!

Επιστολή, μέσω της οποίας, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους «για την πορεία και το μέλλον του κρίκετ στη χώρα μας», εξέδωσαν 13 Κερκυραίοι διεθνείς αθλητές.

Στην επιστολή, η κύρια έμφαση στρέφεται στην απαξίωση, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, της εθνικής ομάδας (πλην άλλων, αμφισβητούνται ευθέως τα αξιοκρατικά κριτήρια των επιλογών των παικτών), αλλά και τις εν γένει συνθήκες και τους όρους διεξαγωγής των πανελληνίων πρωταθλημάτων (διαιτησία, ιατρική κάλυψη, αγωνιστικοί χώροι, συμμετοχές κ.λπ.).

Ενώ, αφού προαναγγέλλεται η διοργάνωση ημερίδας ως μια πρώτη κίνηση εξεύρεσης λύσεων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η «ομάδα των 13», θέτει εαυτούς εκτός δράσης, είτε σε επίπεδο εθνικής ομάδας, είτε διασυλλογικών διοργανώσεων.

Την επιστολή (η οποία, πλην του ΔΣ της ΕΛ.Ο.Κ. κοινοποιήθηκε στη ΓΓΑ, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, το Δήμαρχο Κερκυραίων και τα κερκυραϊκά σωματεία κρίκετ) υπογράφουν οι: Κωνσταντίνος Βασιλάς, Γιώργος Στογιάννος, Νίκος Φακιολάς, Κωνσταντίνος Γιούργας, Σπύρος Νικοκάβουρας, Νίκος Κατέχης, Αθανάσιος Καρακαντάς, Γιάννης Βασιλάς, Αναστάσιος Γιαλουράκος, Σπύρος Κοντός, Νικήτας Κασίμης, Αλέξανδρος Σουβλάκης και Χρήστος Μολινάρης.

Στην πλήρη της, δε, ανάπτυξη, αναφέρει:

«Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, όλοι εμείς οι κατωτέρω υπογράφοντες, εν ενεργεία αθλητές, είτε νυν, είτε πρώην, επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα και να εκφράσουμε τις απόψεις και τις ανησυχίες μας για την πορεία και το μέλλον του αθλήματος κρίκετ στη χώρα μας.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Κρίκετ, ως γνωστόν, πριν κάποια χρόνια ήταν μια ομάδα καταξιωμένη στο διεθνή χώρο, πετυχαίνοντας σπουδαίες διακρίσεις, ενώ σήμερα, κατά την άποψή μας, έχει απαξιωθεί παντελώς, με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της σε αγώνες και πρωταθλήματα, που διεξάγονται κατά καιρούς.

Πραγματικά, είναι απορίας άξιον, γιατί η Εθνική μας Ομάδα είναι, δυστυχώς, απούσα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τ20 (Division 2), που διεξάγεται στη Σουηδία στις 17 – 20 Αυγούστου και στο οποίο μετέχουν χώρες, όπως η Γερμανία, το Γιβραλτάρ, το IsleofMan, το Ισραήλ, η Ισπανία και η Σουηδία, οι ομάδες των οποίων ανήκουν στην ίδια κατηγορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κρίκετ με την Ελλάδα.

Επίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ μας γνωστοποίησε ότι την 19η Ιουνίου 2016 πρόκειται να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη τουρνουά κρίκετ, με κόστος συμμετοχής 100 ευρώ έκαστος αθλητής, αλλά οι ομάδες, που λαμβάνουν μέρος σε αυτό, είναι αγνώστων στοιχείων.

Έτσι, πιστεύουμε ότι εξ αιτίας μιας σειράς λανθασμένων πράξεων και παραλείψεων, την έχουν οδηγήσει σε αδράνεια και σε τέλμα και σας εκθέτουμε τις απόψεις μας, ώστε να γίνει μια νέα προσπάθεια αναβάθμισης και αναγέννησης του κρίκετ.

Α). Η επιλογή των αθλητών θα πρέπει να γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια (με βάση τις ικανότητες και την απόδοση κάθε αθλητή) και όχι με βάση τις διασυνδέσεις και τις δημόσιες σχέσεις του κάθε σωματείου, από το οποίο προέρχεται ο κάθε αθλητής.

Β). Η προετοιμασία των αθλητών θα πρέπει να γίνεται σε γήπεδο κατάλληλο, που να πληροί τις ανάλογες προϋποθέσεις και προδιαγραφές και όχι να είναι επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Γ). Το επίπεδο της διαιτησίας των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι οι διαιτητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες δεν κατέχουν δίπλωμα διαιτησίας –συχνά αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο αθλητές εν ενεργεία-, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υφίσταται Σύνδεσμος Διαιτητών Κρίκετ, με αποτέλεσμα η διαιτησία να μην είναι αμερόληπτη. Επίσης, να μην αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε σχέση με τους αθλητές στην περίπτωση παραπτώματος, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι η ίδια, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους διαιτητές.

Δ). Οι αγώνες θα πρέπει να διεξάγονται με παρουσία ιατρού σε αγωνιστικούς χώρους εφοδιασμένους με άδεια λειτουργίας.

Ε). Η διοργάνωση των πρωταθλημάτων θα πρέπει να γίνεται κατόπιν εκδόσεως αδείας διεξαγωγής αγώνων από τα αρμόδια όργανα, με τη συμμετοχή όλων των ομάδων, ούτως ώστε το πρωτάθλημα να έχει τη μέγιστη δυνατή διάρκεια, ενώ πληροφορούμαστε ότι, πολύ συχνά, συμμετέχουν ομάδων των Αθηνών, που δεν έχουν παίξει ποτέ ή δεν υφίστανται.

Όλοι εμείς οι κατωτέρω, υπηρετήσαμε και εξακολουθούμε να υπηρετούμε με αγάπη, άδολα και χωρίς καμία οικονομική απαίτηση το κρίκετ και, πραγματικά, ανησυχούμε και λυπούμαστε για το επίπεδο, στο οποίο έχει επέλθει σήμερα.

Μετά από μια σειρά από επανειλημμένες διακρίσεις (1998- 2009), μας πληγώνει το γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια η Εθνική μας Ομάδα είναι μακριά από μετάλλια. Εσάς, κύριοι, δεν σας πληγώνει και δεν σας προβληματίζει αυτό το φαινόμενο της απαξίωσης;

Για τους ανωτέρω λόγους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, σας δηλώνουμε ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε επίσημη ή ανεπίσημη διοργάνωση, είτε με την Εθνική Ομάδα, είτε με το σύλλογο στην οποίο καθένας μας ανήκει.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σκοπεύουμε να διοργανώσουμε ημερίδα, καλώντας όλα τα αρμόδια όργανα και φορείς, ως μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης του θέματος και εξεύρεσης λύσης στα τεράστια προβλήματα που αφορούν σήμερα το κρίκετ.

Με την πεποίθηση ότι οι απόψεις μας θα εισακουστούν και τα αρμόδια όργανα θα πράξουν τα δέοντα, ώστε πάλι η Ελληνική Εθνική Ομάδα κρίκετ να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος και την αξία που θα πρέπει να έχει.

Αναμένουμε με αγωνία την έγγραφη απάντησή σας και ορίζουμε εκπρόσωπό μας τον ΦΑΚΙΟΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟ, κάτοικο Κέρκυρας, τηλ. 6956922362 (e-mail: kapamarou1402@hotmail.com...»
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!