tromaktiko: «Με άφησε η μαμά μου στο δάσος» είπε η μικρή στον ψυχολόγο – Πώς χάθηκε το κοριτσάκι [video]

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

«Με άφησε η μαμά μου στο δάσος» είπε η μικρή στον ψυχολόγο – Πώς χάθηκε το κοριτσάκι [video]



Φοβισμένη, η μικρή Μαρία απάντησε στις ερωτήσεις του ψυχολόγου ανηλίκων σχετικά με το τι έγινε και βρέθηκε μακριά από την επίβλεψη της οικογένειάς της...

Είναι χαρακτηριστικός ο ακόλουθος διάλογος του φόβου του παιδιού για τα όσα έγιναν και για να μην το «μαλώσουν»:

– Που ήσουν;
– Στο δάσος.
– Τι ήθελες εκεί;
– Με άφησε η μαμά μου.
– Πώς βρέθηκες στο δάσος;
– Με άφησε η μαμά μου.

Όπως είπε η Μαρία στους εξειδικευμένους ψυχολόγους που τις έθεσαν τα σχετικά ερωτήματα, η μικρή πήγε να δει «το μικρό άλογο και το σκυλάκι μου». Κατόπιν, βρέθηκε στο δάσος και όπως απάντησε, κοιμήθηκε εκεί όταν κουράστηκε. Δεν άκουσε να τη φωνάζει η μαμά και ο μπαμπάς, ούτε κανείς άλλος, ενώ φοβήθηκε και δεν ήξερε πώς να γυρίσει στους γονείς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες των αρχών, τα όσα τους είπε η 4χρονη Μαρία δεν «βάζει στο κάδρο» κάποιο άλλο τρίτο πρόσωπο που ενδεχομένως να την είχε απαγάγει. Το παιδί ήταν πεινασμένο και αφυδατωμένο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να δουν αν είναι καλά στην υγεία του.
Ο φάκελος της υπόθεσης απεστάλη στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα κρατηθούν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο οι γονείς του παιδιού.

Πώς τη βρήκε ο λιμενικός
Ο άνδρας του Σώματος του Λιμενικού την βρήκε να περπατάει στην Λ. Καβάλας και φώναξε το όνομά της. Η μικρή κοντοστάθηκε και ο λιμενικός κατάλαβε ότι είναι το κορίτσι που αναζητούν. Όταν πήγε κοντά της, η Μαρία έβαλε τα κλάματα και του είπε «με άφησε η μαμά μου».
Στο παιδί πήγαν ρούχα για να αλλάξει η θεία και ο παππούς της, ο οποίος στις δηλώσεις του σκιαγραφεί τον απαγωγέα, αναφέροντας ότι είναι ένας άνθρωπος που είχαν αντιδικία και τον είχε απειλήσει ότι θα βλάψει την οικογένειά του.



ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Υπό κράτηση είναι οι γονείς της Μαρίας Ειρήνη Πρίντεζη, η οποία είχε εξαφανιστεί ανήμερα του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Οι γονείς κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραμέληση ανηλίκου, και έτσι το μικρό κορίτσι θα διανυκτερεύσει σε νοσοκομείο της Αττικής και το αδερφάκι της με άλλα μέλη της οικογένειας.

«Με άφησαν να φύγω» αυτή φέρεται να είναι η πρώτη κουβέντα που είπε η μικρή Μαρία Ειρήνη μόλις τη βρήκαν στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του Χαΐδαρίου κοντά στην περιοχή της Αφαίας, ένας λιμενικός και δυο γυναίκες. Τα όσα φέρεται να είπε το παιδί κατέθεσαν στην αστυνομία οι δυο γυναίκες που το εντόπισαν σχεδόν 4 χιλιόμετρα μακριά από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, απ’ όπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς νωρίς το απόγευμα της ημέρας του Πάσχα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
15.11 Το παιδί βρίσκεται αυτή την ώρα με παιδοψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι προσπαθούν να το ηρεμήσουν και να μάθουν τι του συνέβη και πώς χάθηκαν ξαφνικά τα ίχνη του χθες το μεσημέρι.Πάντως, αν και όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά, οι πρώτες κουβέντες του παιδιού στους Αστυνομικούς φέρεται πως ήταν: «Με άφησαν να φύγω».

Οι αρχές δεν αποκλείουν ακόμη κάποιο σενάριο για την εξαφάνιση του κοριτσιού, αν και θεωρούν ότι είναι δύσκολο να περπάτησε η Μαρία-Ειρήνη μόνη της ως το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε σήμερα. Αντιθέτως, εκτιμούν ότι είναι πιο πιθανό το σενάριο της απαγωγής της μικρής. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. το κοριτσάκι μπορεί να έπεσε θύμα απαγωγής και ο άνθρωπος που την άρπαξε, πιθανότατα θορυβήθηκε από την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, γι’ αυτό και την άφησε σήμερα στην άκρη ενός δρόμου.

«Ξέρω ποιος πήρε το παιδί», λέει ο παππούς
Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του στο protothema.gr ο παππούς του κοριτσιού είπε ότι όταν τον είδε στο ΑΤ Χαϊδαρίου, η Μαριά-Ειρήνη του έβγαλε τη γλώσσα και του χαμογέλασε, ωστόσο, παράλληλα αποκάλυψε ότι υποψιάζεται ποιος άρπαξε το παιδί από την μάντρα του.

«Αυτός που πήρε το παιδί, ξέρω ποιος είναι. Είχα κάποια διαφορά με έναν τσιγγάνο. Πριν από λίγες ημέρες τον απείλησα. Πιστεύω ότι αυτός μπορεί να έκανε κάτι. Αυτός που άρπαξε το παιδί γιατί χέρι το πήρε δεν έφυγε μόνο θα βρεθεί. Έχω καταθέσει τα πάντα στην αστυνομία τα πάντα. Κοντέψαμε να τρελαθούμε»», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το παιδί είναι καλά.

14.00 Σας ευχαριστώ όλους και εσάς στο protothema.gr για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. Βρέθηκε η Μαρία μου, βρέθηκε το παιδί μου, ζήσαμε μία απίστευτη περιπέτεια. Τώρα για μας είναι γιορτή που την κρατάμε ξανά στα χέρια μας», λέει ο πατέρας της μικρής Μαρίας, έπειτα από τον εντοπισμό της.

Ωστόσο όπως αναφέρει το in.gr, σύμφωνα με μαρτυρία της μικρής, χάθηκε καθώς ακολουθούσε κάποια σκυλάκια στο δρόμο, ενώ εντοπίστηκε από περαστικό στο Χαΐδάρι

13.23 Βρέθηκε η μικρή Μαρία σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το protothema.gr.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή του Χαϊδαρίου ή της Ελευσίνας -δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί- και είναι καλά στην υγεία της.
Το παιδί φέρεται να είχε πέσει θύμα απαγωγής, ωστόσο, ο άνθρωπος που την άρπαξε, πιθανότατα θορυβήθηκε από την έκταση και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, γι’ αυτό την άφησε στην άκρη ενός δρόμου προκειμένου να την εντοπίσουν οι αρχές.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Η αγωνία κορυφώνεται όσο οι έρευνες δεν αποδίδουν καρπούς για την 3,5 ετών Μαρία Ειρήνη Πρίντεζη που εξαφανίστηκε την Κυριακή του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Το κοριτσάκι βρισκόταν μαζί με την οικογένειά της στην περιοχή για να γιορτάσουν το Πάσχα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξαφανίστηκε ενώ έπαιζε με το αδερφάκι της. Oι γονείς του παιδιού ζουν δραματικές στιγμές. Ο πατέρας του κοριτσιού απευθύνει δραματική έκκληση να βρεθεί το κοριτσάκι του ενώ φοβάται αρπαγή.

«Σας ικετεύουμε, βοηθήστε μας να βρούμε το παιδί μας, δεν είναι δυνατόν να μας συμβαίνει αυτό. Κοντεύουμε να τρελαθούμε από αγωνία, είμαστε σε απόγνωση»: τα παραπάνω είπαν οι γονείς του κοριτσιού, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάστηκαν μόλις λίγα δευτερόλεπτα, για να χάσουν μπροστά από τα μάτια τους το παιδί τους.

Οι γονείς είχαν πάει στη μάντρα Σκαραμαγκά με την κόρη τους και το πεντάχρονο αγοράκι τους.
«Ξαφνικά και ενώ τα βλέπαμε να παίζουν μαζί με άλλα παιδάκια, μέσα σε δευτερόλεπτα αφαιρεθήκαμε, γιατί κάτι συζητούσαμε και η μπέμπα εξαφανίστηκε. Έχουμε τρελαθεί...

Πήραμε την Αστυνομία, το Χαμόγελο του Παιδιού, όλοι είναι εδώ σαρώνουν την περιοχή. Προσευχόμαστε να βρούμε το κοριτσάκι μας, βοηθήστε μας» είπε ο πατέρας της αγνοούμενης, Αντώνης Πρίντεζης.

«Πήγαμε σήμερα στον πατέρα μου, εκεί που είναι η επιχείρησή του. Εμείς μένουμε στον Πειραιά, γέννημα θρέμμα Πειραιώτες είμαστε. Πήραμε τα δυο παιδάκια μας να πάμε σήμερα να κάνουν Πάσχα να ψήσουμε και να χαρεί και ο παππούς τους. Τι να πω… Φοβάμαι ότι μου το κλέψανε το παιδί, μου η περιοχή είναι γεμάτη τσιγγάνους» είπε ακόμη ο κ. Πρίντεζης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, η μικρή Μαρία – Ειρήνη Πρίντεζη αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,00 μέτρο και ζυγίζει 22 κιλά. Φορούσε ροζ μπλούζα, ροζ παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια. Λόγω της ηλικίας της και των συνθηκών εξαφάνισης υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί κινδυνεύει.

Ο πατέρας της έκανε δραματική έκκληση μέσω και του newsit.gr σε όποιον μπορεί να βοηθήσει για να βρεθεί η κορούλα του. «Μέσα σε τρία λεπτά, την έχασα» λέει συγκλονισμένος και περιγράφει πως τα παιδιά έπαιζαν όταν η μικρή Μαρία εξαφανίστηκε. «Έψηνα το αρνί και έχασα το ένα μου παιδί» λέει και συνεχίζει: «Κάνουμε έκκληση να βρεθεί το παιδί μας».

O Κώστας Γιαννόπουλος, επικεφαλής του Χαμόγελου του Παιδιού δήλωσε στο newsit.gr πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά που έχει αντιμετωπίσει. Κι εκείνος με τη σειρά του έκανε έκκληση «να κινητοποιηθεί ο κόσμος» για να βρεθεί το μικρό κοριτσάκι.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής Μαρίας Ειρήνης Πρίντεζη συμμετέχουν η αστυνομία, η πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές και μέλη του Χαμόγελου του Παιδιού. Η περιοχή του Σκαραμαγκά όπου χάθηκε το 3,5 ετών κοριτσάκι χαρακτηρίζεται δύσκολη.
Η μικρή Μαρία αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα. Έχει καστανά μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,00 μέτρο και ζυγίζει 22 κιλά. Φορούσε ροζ μπλούζα, ροζ παντελόνι και ροζ αθλητικά παπούτσια. Η οικογένεια αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλούν όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει είτε με το Χαμόγελο του Παιδιού στο 116.000 είτε με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα της χώρας.



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!