tromaktiko: Αυτές είναι οι θανατηφόρες ατάκες που θα ακούσεις από ένα παντρεμένο ζευγάρι

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αυτές είναι οι θανατηφόρες ατάκες που θα ακούσεις από ένα παντρεμένο ζευγάρι



Όταν ο γάμος σας μετρά ήδη πολλά χρόνια, μερικά πράγματα καλό...
είναι να μην λέγονται.
Όπως οι παρακάτω 9 φράσεις και δηλώσεις, που οι θεραπευτές και οι σύμβουλοι γάμου αναφέρουν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στο λεξιλόγιό σας.


1.«Δεν πλένεις ποτέ τα πιάτα. Τα αφήνεις στο νεροχύτη.»
Τα πιάτα μπορεί να αντιπροσωπεύουν οτιδήποτε. Όποιο κι αν είναι το θέμα που έχετε, η χρήση των λέξεων όπως «ποτέ ή «πάντα» δημιουργούν γενικεύσεις και οι γενικεύσεις δεν κάνουν καλό σε κανέναν.

2. «Μιλάς σαν την μάνα σου»
Όταν τσακώνεστε, μην παρεκκλίνετε από το πρόβλημα που έχετε και επικεντρωθείτε σε εσάς τους δύο μόνο. Οι συγκρίσεις με τα πεθερικά σας είναι άδικες κ θα οδηγήσουν στο να μην ασχοληθείτε με τα πραγματικά σας προβλήματα.

3. «Νομίζεις ότι είσαι καλύτερος από όλους»
Μην βάζετε λόγια στο στόμα του/της συντρόφου σας ή σκέψεις στο μυαλό της. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γνωρίζετε τι νιώθει ή σκέφτεται κάποιον, οπότε κρατήστε τις υποθέσεις για τον εαυτό σας.

4. «Έχω παχύνει»
Οι ερωτήσεις σχετικά με τις αλλαγές στο βάρος είναι πάντα επίφοβες.
«Αυτό που εννοεί κανείς όταν κάνει αυτή την ερώτηση είναι: “γνωρίζω ότι έχω πάρει κιλά, δεν νιώθω πολύ καλά με το πως είμαι αλλά θέλω να μου πεις ότι σε εσένα φαίνομαι μια χαρά”», αναφέρει η Robyn Wahlgast, σύμβουλος σχέσεων.

5. «Πάχυνες;»
Τα αρνητικά σχόλια σχετικά με την εμφάνιση του/της συντρόφου σας δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

6. «Είσαι κακός γονιός, κακός στο κρεβάτι κλπ»
Είναι σκληρό να βάζετε στο στόχαστρο τους ρόλους που έχει το άλλο σας μισό μέσα στην σχέση και είναι βέβαιο ότι θα τους πληγώσουν.

7. «Σιχαίνομαι όταν το λες ή το κάνεις αυτό» (μπροστά σε φίλους και συγγενείς)
Μία από τις βασικές αρχές της σχέσης είναι να μην προσβάλλετε τον/την σύντροφό σας μπροστά σε άλλους, ούτε και να βγάζετε τα άπλυτά σας στην φόρα.

8. «Δεν πρέπει να νιώθεις έτσι»
Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκαταβατικό από το να σας λέει κάποιος πως πρέπει ή δεν πρέπει να νιώθετε και να μην αναγνωρίζει τα συναισθήματά σας ως πραγματικά. Προσπαθήστε να κατανοήσετε για ποιο λόγο νιώθει κάποιος έτσι και μην υποτιμάτε αυτά που νιώθει.

9. «Μη με περιμένεις»
Αυτή η αθώα φράση υπονοεί ότι δεν θα πάτε μαζί για ύπνο. Εάν γίνεται σπάνια δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν αυτό γίνει συνήθεια μπορεί να βλάψει την σχέση σας και να σας στερήσει την οικειότητα και την τρυφερότητα του να σας παίρνει μαζί ο ύπνος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!