tromaktiko: Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει γιατί βάζει χαράτσι σε όλους

Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο Κατρούγκαλος πανηγυρίζει γιατί βάζει χαράτσι σε όλους



Ο ίδιος είπε ότι «τηρήσαμε τις δεσμεύσεις στους συνταξιούχους και δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη. Προβλέπουμε προσωρινή αναστολή...
και όχι διακοπή των πολύ υψηλών συντάξεων εως το 2018»

Τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις των τελευταίων έξι ετών επικαλέστηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος για να εξισορροπήσει την κοινωνική και πολιτική κατακραυγή που προκαλούν οι «αιματηρές» διατάξεις του δικού του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο υπουργός επέλεξε να τοποθετηθεί στην αρχή της συζήτησης της Ολομέλειας – παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα - προκειμένου να τροφοδοτήσει με επιχειρήματα αλλά και να εμψυχώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία εμφανίζει σημάδια εκνευρισμού και αναστάτωσης.

«Διαλύσατε τα δημόσια οικονομικά, εκτοξεύσατε το χρέος και τσακίσατε τον συνταξιούχο» είπε απευθυνόμενος προς την ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη για να υποστηρίξει ότι «Η δική μας μεταρρύθμιση έχει 2 χαρακτηριστικά: ισονομία καθώς όλοι - όχι μόνο οι μισθωτοί - θα έχουν επιβάρυνση επι τους πραγματικού τους εισοδήματος 20% για σύνταξη και 7% για φαρμακευτική περίθαλψη. Επίσης, θα υπάρχει μέριμνα για ειδικές περιπτώσεις γι αυτό και έχουμε την εθνική σύνταξη και ειδική πρόνοια για αγρότες».

Την ώρα ωστόσο που υπογράμμιζε ότι οι προωθούμενες διατάξεις δεν θα φέρουν επιβάρυνση παραδεχόταν πως «Η τριμερής χρηματοδότηση των προηγούμενων νόμων προέβλεπε επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων  1% του ΑΕΠ. Εμείς προβλέπουμε χρηματοδότηση από φορολογία ύψους 6,5% του ΑΕΠ».

Ο ίδιος είπε ότι «Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις στους συνταξιούχους και δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη. Προβλέπουμε προσωρινή αναστολή και όχι διακοπή των πολύ υψηλών συντάξεων εως το 2018»

Στον κοινωνικό αυτοματισμό «πόνταρε» ο Γ. Κατρούγκαλος

- «Δεν υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση σε σχέση με το ότι η επιβάρυνση πρέπει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού»

Νωρίτερα, κατά την συζήτηση της αίτησης συνταγματικότητας των ρυθμίσεων που κατέθεσε η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ο κ. Κατρούγκαλος επιχείρησε να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να «αποδράσει» από τις «καραμπινάτες» αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου του, τις οποίες εκτός της αντιπολίτευσης έχει επισημάνει και η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο υπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κατέθεσε το αίτημα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. «Για ποιους κατατέθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας; Ο μισθωτός των 1.000 ευρώ θα πάρει ίδια παροχή με τον ελεύθερο επαγγελματία που έχει εισόδημα 500.000 ευρώ» ειπε για να προσθέσει «αν έπρεπε να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό σύστημα από τον μισθωτό των 500 ευρώ δεν θα ήταν βιώσιμο. Αρα πρέπει να συνεισφέρει και αυτός που παίρνει 5.000 ευρώ το μήνα. Αλλωστε, το ίδιο κρεβάτι και φάρμακα θα πάρουν και οι δύο, όμως, δεν έχουν και οι δύο την ίδια δυνατότητα προσφοράς». Ο ίδιος δε κατέφυγε και σε λεκτικές «ντρίπλες» για να μην παραδεχθεί ευθέως την επιβάρυνση που θα επιφέρουν οι ρυθμίσεις.  «Δεν υπάρχει υπέρμετρη επιβάρυνση σε σχέση με το ότι η επιβάρυνση πρέπει να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μέσω των εισφορών» είπε για να προσθέσει «Αυτό πρέπει να κάνουμε για να μην μειώσουμε τις συντάξεις»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!