tromaktiko: Η άγρια επίθεση της Financial Times στον Τσίπρα: "Είναι ανεύθυνος και..."

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Η άγρια επίθεση της Financial Times στον Τσίπρα: "Είναι ανεύθυνος και..."



Η Financial Times κάνει επίθεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό και μάλιστα τον...
χαρακτηρίζει "ανεύθυνο"!

Με ένα ανυπόγραφο άρθρο που έχει τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει το ΔΝΤ στο τραπέζι», οι Financial Times επιτίθενται στον Έλληνα πρωθυπουργό! Χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα ανεύθυνο και τον κατηγορούν πως βάζει το βραχυπρόθεσμο πολιτικό κέρδος πριν από το εθνικό συμφέρον!

«Απ’ όταν ο Αλέξης Τσίπρας έπεισε τους Έλληνες ψηφοφόρους να δεχτούν το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αφού φλέρταρε το προηγούμενο καλοκαίρι με τη χρεοκοπία, οι Ευρωπαίοι δανειστές τον έβλεπαν ως υπεύθυνο εταίρο. Η διαρροή της συνομιλίας αξιωματούχων του ΔΝΤ αποδεικνύει πως έκαναν λάθος» ξεκινά το δημοσίευμα και ουσιαστικά κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως εκμεταλλεύτηκε τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου για να υποστηρίξει πως το Ταμείο προσπαθεί να σπρώξει την Ελλάδα προς τη χρεοκοπία για να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Η Κριστίν Λαγκάρντ, σε μια αυστηρή απάντηση τον κατηγόρησε ανοιχτά πως υπέκλεψε τη συνομιλία και τη διέρρευσε» αναφέρει ο συντάκτης και προσθέτει πως «αν αληθεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατασκευάσει την κρίση σε μια απόπειρα να αποκλείσει το ΔΝΤ από τις συνομιλίες διάσωσης, τότε η τακτική της είναι ανεύθυνη. Όποια και αν είναι η πηγή της διαρροής, είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας θέλει το ΔΝΤ να φύγει. Για ακόμα μία φορά επιδεικνύει ένα ένστικτο υπέρ βραχυπρόθεσμου πολιτικού κέρδους και μια αδιαφορία για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της χώρας του».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!