tromaktiko: Ασφαλιστικό & Φορολογικό: Το ψέμα έχει κοντά «ποδάρια»

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ασφαλιστικό & Φορολογικό: Το ψέμα έχει κοντά «ποδάρια»



Οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο συνεχίζονται. Ο χρόνος πιέζει....
Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Οι «δανειστές» επανέρχονται κάθε φορά με νέα μέτρα, με περισσότερες απαιτήσεις. Κυβερνητικοί παράγοντες συνεχίζουν να αναφέρονται σε μια «μεταρρύθμιση» που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση και σε ένα «δίκαιο» φορολογικό που θα «προστατεύει» τους αδυνάτους. Η τραγική αλήθεια όμως είναι πλέον φανερή !

Με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε με την υπογραφή του 3ου μνημονίου η συγκυβέρνηση είναι δεσμευμένη να εφαρμόσει τις επιταγές του. Στο μεταξύ, η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. προβάλλουν νέες παράλογες απαιτήσεις για επιπλέον μέτρα, κι άλλη λιτότητα, που βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την κρίση. Περικοπές όλο και περισσότερων «δις» αποσκοπούν δήθεν σε ταχύτερη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, το οποίο όμως ολοένα διογκώνεται.

Μεγάλο «θύμα» των ημερών αναδεικνύεται το ασφαλιστικό, με περικοπή των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα αυξάνονται τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και οι εισφορές των συνταξιούχων για περίθαλψη, ενώ μειώνονται οι παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Με το φορολογικό, επιδιώκεται η είσπραξη πρόσθετων εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017, μέσα από άμεσους και έμμεσους φόρους. Ασφαλιστικό και φορολογικό εξαθλιώνουν οικονομικά και οδηγούν εργαζόμενο και συνταξιούχο σε αδυναμία επιβίωσης.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει. Μαζικά, δυναμικά, με ενότητα πρέπει να αντιδράσουμε, να κινητοποιηθούμε, να ξεσηκωθούμε !


Η Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, εν υπηρεσία και συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στα

συλλαλητήρια της Πέμπτης 7 Απριλίου

διατρανώνοντας την αντίδρασή τους στα σφαγιαστικά επερχόμενα μέτρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!