tromaktiko: Δημήτρης Στρατούλης: "Ο ελληνικός λαός έχει γίνει σιτάρι για άλεσμα ανάμεσα στις μυλόπετρες ΔΝΤ και Γερμανικής Ευρωζώνης"

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Δημήτρης Στρατούλης: "Ο ελληνικός λαός έχει γίνει σιτάρι για άλεσμα ανάμεσα στις μυλόπετρες ΔΝΤ και Γερμανικής Ευρωζώνης"



Αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της προσωρινής πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και πρώην αν. Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης στο ραδιόφωνο ...
real fm (Άκη Παυλόπουλο και Μάνο Νιφλή) για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κουαρτέτο των δανειστών:

Ο ελληνικός λαός έχει γίνει σιτάρι για άλεσμα ανάμεσα στις μυλόπετρες ΔΝΤ και Γερμανικής Ευρωζώνης.

Μαζί με την ασφαλιστική κατεδάφιση ανοίγουν παράθυρο και για την ολοκλήρωση της εργασιακής εκθεμελίωσης.

Γερμανοί εκπροσωπουν την Ελλάδα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το εργασιακά

Οι δήθεν αμυντικές ζώνες της κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι ήταν κάστρα χτισμένα πάνω στην άμμο, που γκρεμίζονται με το πρώτο ελαφρύ φύσημα της κυρίας Βελκουλέσκου και των άλλων υπαλλήλων του κουαρτέτου των δανειστών.

Οι συναντήσεις των Υπουργών με το κουαρτέτο των δανειστών επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι οι αρχικές προτάσεις της κυβέρνησης με βάση τις δεσμεύσεις της για το 3ο μνημόνιο για μειώσεις των συντάξεων, νέα φορολεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, εκχώρηση των κόκκινων στεγαστικών και άλλων δανείων στα κερδοσκοπικά συμφέροντα και για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας γίνονται ημέρα την ημέρα – συνάντηση την συνάντηση ακόμα χειρότερες ακόμα πιο κατεδαφιστικές για τα λαϊκά συμφέροντα, ενώ άνοιξε και παράθυρο για την ολοκλήρωση της κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων.

Η απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει 8μελή επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά αποτελούμενη από 7 ξένους και 1 μόνο Έλληνα, που να γνωμοδοτήσει για τις απαιτήσεις των δανειστών για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, χορήγηση δικαιώματος ανταπεργίας στις επιχειρήσεις και κατάργηση των ήδη παγωμένων τριετιών για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, είναι πολιτική πράξη υποτέλειας, που προσβάλλει βαρύτατα την λαϊκή κυριαρχία στη χώρα μας, αλλά και τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το γεγονός ότι κανείς από τους γνωστούς εργατολόγους της χώρας μας δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή του σε αυτή την επιτροπή, γιατί δεν θέλουν να έχουν συνενοχή για τη νέα κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ότι ο ένας και μόνο Έλληνας που συμμετέχει ορίστηκε την τελευταία στιγμή με υπόδειξη του εκπροσώπου των δανειστών κυρίου Κοστέλο, ότι πρόεδρος είναι ο Ολλανδός ο Jan Van Ours και ότι την Ελλάδα την εκπροσωπούν δύο Γερμανοί, οι Gerhard Bosch και Wolfang Daubler επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας για τον προωθούμενο αντεργατικό μνημονιακό σχεδιασμό δανειστών και κυβέρνησης.

Ο ψευτοτσαμπουκάς της κυβέρνησης με το ΔΝΤ κατέληξε σ’ ένα μεγάλο φιάσκο, με την Ελλάδα να έχει γίνει σιτάρι για άλεσμα ανάμεσα στις μυλόπετρες ΔΝΤ και Γερμανικής Ευρωζώνης. Όπως πάνε τα πράγματα , όποτε κι αν κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές αυτό θα γίνει με τους χειρότερους και πιο εξοντωτικούς όρους για τα λαϊκά εισοδήματα και τη χώρα μας.

Την τελευταία, όμως λέξη, θα την πουν ο λαός και η νεολαία, που με τους αγώνες τους μπορούν να βάλλουν και θα βάλλουν ένα τέλος στα μνημόνια της φτωχοποίησης και της καταστροφής και θ’ ανοίξουν κaι πάλι παράθυρο στην ελπίδα για σύντομες ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις σε αντιμνημονιακή – προοδευτική κατεύθυνση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!