tromaktiko: Άργησαν αλλά απάντησαν! Τι λέει το ΥΠΕΞ για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για Τσίπρα και Παυλόπουλο;

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Άργησαν αλλά απάντησαν! Τι λέει το ΥΠΕΞ για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για Τσίπρα και Παυλόπουλο;



Δεκατέσσερις ώρες μετά τις ύβριες της Άγκυρας κατά Π.Παυλόπουλου και Α.Τσίπρα δεήθηκε να απαντήσει...
το ελληνικό ΥΠΕΞ!   Τόσο αργά αντανακλαστικά αν μη τι άλλο δείχνουν ότι υπάρχει μια βαρυθυμία στο να απαντούνται τέτοιου είδους χονδροειδείς προκλήσεις και δίνουν "Σήμα" στην "άλλη πλευρά" ότι μπορούν την επόμενη φορά να πουν και πολύ χειρότερα πράγματα. Πιο αργοί... πεθαίνεις.

 Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους χθεσινούς απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του Εκπροσώπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με δηλώσεις της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας, ανέφερε τα εξής :    

 «Φαίνεται πως η Τουρκία πιστεύει ότι αν η Ιστορία δεν συμφωνεί με όσα αυτή υποστηρίζει, τόσο το χειρότερο για την Ιστορία.  Οι στιγμές όμως είναι πολύ κρίσιμες για ανέξοδη και υποκριτική ρητορική.   Η Τουρκική Δημοκρατία πρέπει, προφανώς, να εγκαταλείψει τις εμμονές της και να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν. Στο δύσκολο αυτό έργο η Ελλάδα θα είναι στο πλάι της».  

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αποφάσισε χθες να δυναμιτίσει το κλίμα με μία πρωτοφανή επίθεση κατά της Ελλάδας και προσωπικά κατά του Α.Τσίπρα και του Π.Παυλόπουλου για τις δηλώσεις τους όσον αφορά το ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός της Γενοκτονίας των Ποντίων.   Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ σημειώνει αιχμηρά ότι οι επίμαχες δηλώσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά «το προϊόν μίας αξιοθρήνητης νοοτροπίας», η οποία «αποδεικνύει ότι οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας είναι οικοδομημένη πάνω σε κοινή έχθρα εναντίον της Τουρκικής ταυτότητας».  

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ως «βαρείς ισχυρισμούς» εις βάρος της ίδιας της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας.   Επισημαίνει δε ότι η Άγκυρα «ποτέ» δεν θα δώσει αναγνώριση σε όσους επιμένουν να φέρνουν στο προσκήνιο μία τέτοια «παράνομη» γραμμή της Ιστορίας, που είναι «αποσυνδεδεμένη από τις πραγματικότητες, μονομερής και εμμονική».

  Η επίθεση των Τούρκων έγινε με αφορμή τις δηλώσεις Π.Παυλόπουλου και Α.Τσίπρα για τη γενοκτονία των Αρμενίων κατά την επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες   Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Tanju Bilgiç, επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του πρoέδρου της Αρμενίας Γιουρίκ Σαρκισιάν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αρμενίας, πέραν της επίθεσης που έκανε προσωπικά εναντίον  τους παρέδωσε και "μαθήματα φανταστική Ιστορίας" αναφερόμενος στα γεγονότα του 1915-1922 με τις σφαγές και τις γενοκτονίες των χριστιανών της Ανατολής και τόνισε πως αυτές οι απόψεις αποτελούν προσβολή προς την Τουρκία.   Υποστήριξε ότι οι Τούκροι ήταν "θύματα" γενοκτονιών από τους Χριστιανούς. Σύνηθες οι Τούρκοι να τελούν υπό παράκρουση αλλά βρίσκουν και τα κάνουν και βλέπουν ότι υπάρχει χώρος να κάνουν ακόμα... περισσότερα. 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!