tromaktiko: Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής οι Μουσουλμάνοι με Ευρωπαϊκά διαβατήρια...

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής οι Μουσουλμάνοι με Ευρωπαϊκά διαβατήρια...



Στο στόχαστρο ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει οι επισκέψεις Ευρωπαίων...
πολιτών στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι αυτοί στοχοποιούνται καθώς είναι μουσουλμάνοι γόνοι μεταναστών που διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια και ενώ δηλώνουν ότι αναζητούν συγγενείς που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

Κάπως έτσι, αν και οι άνθρωποι αυτοί δεν κατηγορούνται από κάποια ευρωπαϊκή χώρα ούτε βρίσκονται σε κάποια λίστα υπόπτων, μπαίνουν στο μικροσκόπιο καθώς ίσως επιχειρούν να στρατολογήσουν άτομα στις τάξεις της τζιχαντ ή ακόμη και να διευκολύνουν (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν) τη διέλευση μελών του ISIS.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρχή του χρόνου έχουν εντοπιστεί ύποπτες επισκέψεις, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις 10, ωστόσο ο αριθμός αυτός μπορεί να μην είναι μικρός.
Την ίδια ώρα οι ελληνικές υπηρεσίες στοχοποιούν και συγκεκριμένους πρόσφυγες από συγκεκριμένη περιοχή στα σύνορα Συρίας – Ιράκ, μια περιοχή στην οποία το Ισλαμικό Κράτος επικρατεί.
Μόνο το τελευταίο μήνα εντοπίστηκαν 10 τέτοιοι ύποπτοι στα ελληνικά νησιά ενώ από την αρχή του χρόνου ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά τους 50.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!