tromaktiko: Βασ. Λεβέντης: «Απέτυχε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες»

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Βασ. Λεβέντης: «Απέτυχε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες»



Η κυβέρνηση δεν μπορεί να θριαμβολογεί για την αποτυχία της μετά τη χθεσινή συμφωνία στις Βρυξέλλες υποστήριξε το πρωί του...
Σαββάτου ο Βασίλης Λεβέντης.

«Αντίθετα ενώ έχουν τόσα προβλήματα με την κατάρρευσή τους ρίχνουν σαν τη σουπιά μελάνι για να κυνηγήσουν τη διαπλοκή και έτσι να κρύψουν την αποτυχία τους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας απέτυχε σε όλα και παραβίασε την συμφωνία στο συμβούλιο πολτικων αρχηγών». «Εαν ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί παραιτείται» συμπλήρωσε με νόημα.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν κατάφερε ούτε να ανοίξουν τα σύνορα, ούτε η Τουρκία να πάρει πίσω αυτούς που βρίσκονται ήδη εδώ. Η Ελλάδα κατέρρευσε στη χθεσινή σύσκεψη, δεν υπήρξε εκπροσώπηση αλλά ανόητη θριαμβολογία επί των ερειπίων. Στα νησιά έπρεπε να μπουν Ευρωπαίοι παρατηρητές όχι Τούρκοι» συνέχισε στο σχόλιό του ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε ότι δεν θέλει εκλογές. «Ο Τσίπρας πρέπει να βάλει στην άκρη ορισμένους θερμοκέφαλους. Δεν πρέπει να συνδέσει τη μοίρα του με ορισμένους τρελούς που έχει στο πλευρό του. Και το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Μητσοτάκης με τους ακροδεξιούς. Αν αυτοί οι δύο (σ.σ. Τσίπρας, Μητσοτάκης) φτιάξουν κυβέρνηση θα το δω, θα ψηφίσω και ίσως συμμετάσχω σε αυτή. Θέλω να δω κυβέρνηση 240 βουλευτών για να είναι η ύστατη προσπάθεια να μείνει στο ευρώ».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την αξιολόγηση τη χαρακτήρισε «λαιμητόμο» εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός θα υπογράψει το 100% όσων του ζητήσουν.

Ζήτησε επίσης να μην μπουν άλλοι φόροι καθώς, όπως είπε, «τα όρια αντοχής του λαού τελειώσανε» αν και ο ίδιος σημείωσε ότι «εμείς ήμασταν πάντα υπέρ των μεταρρυθμίσεων αλλά λέω στους ξένους τελειώσαμε δεν υπάρχει τίποτα άλλο».

Όσον αφορά το ζήτημα με την ονομασία των Σκοπίων είπε ότι «εγώ ζήτησα από τον Ρώσο και τον Αμερικανό πρεσβευτή να πιέσουν τα Σκόπια να αλλάξουν την ονομασία τους, Αυτοί (σ.σ. οι Σκοπιανοί) δείξανε εξυπνάδα και έγιναν τσογλάνια των ξένων ενώ η αριστερά έκανε διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία και τώρα έγινε κυβέρνηση».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!