tromaktiko: Η Κοιλάδα του Θανάτου άνθισε -Το σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 10 χρόνια [photos]

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Η Κοιλάδα του Θανάτου άνθισε -Το σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 10 χρόνια [photos]



Ένα σπάνιο φαινόμενο συνέβη στην Κοιλάδα του Θανάτου στο Εθνικό Πάρκο της Καλιφόρνια, όταν ολόκληρη η περιοχή που κατά τα άλλα είναι άγονη και γεμάτη πέτρες ξαφνικά άνθισε...

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει μία φορά κάθε 10 περίπου χρόνια, προσφέροντας ένα μοναδικό και πολύχρωμο θέαμα.





Κάθε άνοιξη, λίγο πριν ξεκινήσει η αφόρητη ζέστη, κάποια αγριολούλουδα φυτρώνουν στην περιοχή, αυτή την χρονιά όμως τρεις πολύ σπάνιες καταιγίδες που σημειώθηκαν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου γέμισαν με 7 εκατοστά νερό μερικά σημεία της κοιλάδας. Οι ειδικοί λένε ότι οι βροχές προκλήθηκαν από το Ελ Νίνιο και ήταν αρκετές και ήταν αρκετές ώστε να βλαστήσουν οι εκατομμύρια σπόροι που περίμεναν υπομονετικά έστω και μία μικρή βροχόπτωση.

Η Κοιλάδα του Θανάτου είναι το πιο ζεστό και ξερό μέρος στην Βόρεια Αμερική και κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που καταγράφηκε ποτέ στην Γη που είναι 56,6 βαθμοί Κελσίου, το 1913.





Είναι επίσης το μέρος με το χαμηλότερο υψόμετρο στην Βόρεια Αμερική καθώς βρίσκεται σχεδόν 86 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Η τελευταία φορά που η Κοιλάδα άνθισε τόσο πολύ ήταν το 2005 και η προηγούμενη αυτής το 1998.

Ο μέσος ετήσιος όρος βροχής εκεί είναι σχεδόν 5 εκατοστά, ενώ μερικές φορές δεν βρέχει καθόλου.













     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!