tromaktiko: Η Porsche στα station wagon

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η Porsche στα station wagon



Η έκδοση Shooting Brake της Porsche Panamera εντοπίστηκε να κάνει δοκιμές εξέλιξης, μαζί με ένα πρωτότυπο της κανονικής έκδοσης. Η...
Shooting Brake έχει ένα πιο πρακτικό πίσω μέρος, με 5η πόρτα.

Αναγκαστικά λοιπόν η οροφή είναι μακρύτερη και πιο επίπεδη, αντί της κουπέ φόρμας που χαρακτηρίζει την γραμμή της κανονικής Panamera. Και η τρίτη κολόνα είναι σαφώς περισσότερο τονισμένη. Ο σχεδιασμός της Shooting Brake αντλεί έμπνευση από το Panamera Sport Turismo Concept που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία.

Φυσικά, ο χώρος αποσκευών θα είναι μεγαλύτερος και πιο πρακτικός. Κατά τα άλλα στο εσωτερικό δεν θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τον κανονικό μοντέλο. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν το ίδιο εσωτερικό υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας που χαρακτηρίζει τις Porsche. Η μεγάλη κονσόλα πάνω στην οποία φιλοξενούνται τα κουμπιά όλων των βασικών λειτουργιών και η οποία χωρίζει την καμπίνα σε δύο… μονοθέσια για οδηγό και συνοδηγό, έχει ανασχεδιαστεί. Σχεδιαστικό highlight, ο πίνακας οργάνων. Με το αναλογικό στροφόμετρο να πλαισιώνεται από δύο στρογγυλές ψηφιακές οθόνες.

Η Porsche κρατά μυστικές τις προδιαγραφές, αλλά είναι γνωστό ότι η Panamera και η Panamera Shooting Brake θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MSB, για την κατασκευή της οποίας χρησιμοποιείται συνδυασμός ελαφρών κραμάτων αλουμινίου, ατσάλι υπέρ υψηλής αντοχής και συνθετικά υλικά. Και τα δύο μοντέλα θα κινούνται από κινητήρες V6 και V8 νέας γενιάς.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!