tromaktiko: Oι 12 κανόνες για ένα σπίτι με παριζιάνικο αέρα

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Oι 12 κανόνες για ένα σπίτι με παριζιάνικο αέρα



Οι Παριζιάνοι κάνουν τα πάντα με στιλ. Ακόμη και το να διακοσμήσουν ένα... εξαιρετικά μικρό σπίτι. Η Παριζιάνα blogger Eλέονορ Μπριτζ άνοιξε τις πόρτες του διαμερίσματός της στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού και μας ξεναγεί όλους στη... «μικρή, ζεστή και χαρούμενη φωλιά», όπως χαρακτηρίζει το σπίτι της.

Εμείς το βλέπουμε και «κλέβουμε» τα μυστικά διακόσμησής του. Είναι άλλωστε διακοσμημένο με έπιπλα από το ΙΚΕΑ άρα άκρως οικονομικά!

• Πολλά ζωηρά χρώματα
Η μονοχρωμία είναι μια τάση και η πολυχρωμία, όμως, μια άλλη. Που όπως φαίνεται την ακολουθούν οι Παριζιάνοι. «Μπορείς να κάνεις πολλά χρώματα να ''δουλέψουν'' μαζί αν έχεις μια ''ήρεμη'' χρωματική βάση και όσον αφορά τα χρωματιστά είναι όλα της ίδιας κατηγορίας. Δηλαδή όλα παλ, όλα έντονα, όλα ματ κτλ».

• Η προσεκτικά φτιαγμένη βιβλιοθήκη
Βιβλία τοποθετημένα χρωματικά, εντυπωσιακά κουτιά που και βοηθούν στην οργάνωση και ταυτόχρονα διακοσμούν και αγαπημένα αντικείμενα. Σε ένα παριζιάνικο σπίτι δεν μπορεί παρά η βιβλιοθήκη να είναι κεντρικό διακοσμητικό στοιχείο ενός σπιτιού.

• Λουλούδια και φυτά
Τα λουλούδια για να είμαστε ακριβείς, δεν αρκούν. Χρειάζονται και φυτά. Όσο μικρό και να είναι ένα σπίτι, απαιτείται να υπάρχει μια μικρή πράσινη γωνιά. Αλλάζει το χώρο μεμιάς.

• Ανοιχτά ντουλάπια
Οι κουζίνες στα παριζιάνικα σπίτια είναι συνήθως μικρές αλλά πάντα εργονομικές. Τι θα μπορούσε, λοιπόν, να εξυπηρετεί ένα κλειστό ντουλάπι; Τα απλά ράφια και βολικά είναι και λειτουργούν ως ένα στοιχείο διακόσμησης, με όλα αυτά τα βαζάκια και τα πιατικά που έχουν πάνω τους.

• Δόσεις χαράς
Από τα παιχνιδιάρικα μαξιλάρια μέχρι τα άλλα διακοσμητικά η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος προσπαθεί να κάνει «ενέσεις» χαράς σε κάθε γωνιά του σπιτιού.

• Φίνο μπάνιο
Μπορεί να είναι μικρό, αλλά και σε αυτό χωρά μια δόση πολυτέλειας. Η μπανιέρα με τα ποδαράκια δίνει γεύση χλιδής και «σημαδεύει» το χώρο.

• Προσωπικά προϊόντα γίνονται διακοσμητικά
Όπως και στην κουζίνα, έτσι και στο μπάνιο τα προσωπικά αντικείμενα, κρέμες και ότι άλλο μπορεί να έχει το μπάνιο μιας γυναίκας, δεν κρύβονται. Γίνονται διακοσμητικά.

• Ηρεμία στην κρεβατοκάμαρα
Με την επιλογή σκούρων κλινοσκεπασμάτων δίνεται η αίσθηση της γαλήνης και της ηρεμίας στην κρεβατοκάμαρα. Ένα λευκό μαξιλαράκι αρκεί για να δώσει το απαραίτητο φως.

• Σωστή αποθήκευση
Οι έξυπνοι τρόποι αποθήκευσης είναι το Α και Ω για τους μικρούς χώρους, όπως συνήθως είναι δηλαδή τα παριζιάνικα διαμερίσματα. Και εδώ τα προσωπικά αντικείμενα λειτουργούν ως διακοσμητικά.

• Έξυπνα έπιπλα
Τα μικρά, βολικά έπιπλα όπως ένα μικρό γραφείο βοηθούν, έτσι ώστε σε ένα μικρό χώρο να χωρούν τα πάντα και ταυτόχρονα στη διασφάλιση της τάξης.

• Ράφια και κουτιά, τα καλύτερα διακοσμητικά
Κουτιά και ράφια. Τα βάζουν παντού, κρύβουν εκεί τα «άσχημα» αντικείμενα που δεν θέλουν να φαίνονται και ταυτόχρονα τα καθιστούν κεντρικά διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού.

• Οργάνωση και στην είσοδο
Τίποτα δεν αφήνετε στην τύχη του σε ένα παριζιάνικο σπίτι. Δεν αρκεί μια κρεμάστρα στην είσοδο για τα παλτό και τις τσάντες. Χρειάζεται ένα ολόκληρο σύστημα ανοιχτής ντουλάπας!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!