tromaktiko: Τι θα συζητήσουν Μέρκελ-Ολάντ στη συνάντηση τους;

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τι θα συζητήσουν Μέρκελ-Ολάντ στη συνάντηση τους;





Σε ένα συμπαθητικό εστιατόριο στην "καρδιά" του Στρασβούργου...
που συνδυάζει ποιότητα και καλές τιμές θα δειπνήσει σήμερα ο γαλλογερμανικός άξονας.

Μέρκελ και Ολάντ θα απολαύσουν ένα λουκούλλειο δείπνο για δεύτερη φορά μέσα σ΄ένα χρόνο στο Στρασβούργο επιλέγοντας αυτή τη φορά ένα εστιατόριο "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα της κρίσης .  
Αυτή τη φορά,  οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας θα διαβούν το κατώφλι του εστιατορίου "Au Pont Corbeau", με τις ξύλινες καρέκλες και τα καρό τραπεζομάντιλα.

"Ήθελαν ένα κλασικό και άνετο εστιατόριο που να συνδυάζει την ποιότητα και τις καλές τιμές", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δημαρχείο του Στρασβούργου.

Δεν θα είναι όμως  μόνο οι δύο τους στο εστιατόριο αλλά θα  τους συνοδεύει και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Η προσφυγική κρίση και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ένα "Brexit" - η έξοδος του Λονδίνου από την Ευρωπαική Ένωση) θα είναι στο "μενού" των τριών πολιτικών ηγετών που συναντώνται εκ νέου δέκα μέρες έπειτα από σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Όπως υπογραμμίζει η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", Παρίσι και Βερολίνο έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές τους με τις Ελλάδα και την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες για να περιορίσουν την προσφυγική ροή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από ένα χρόνο,  οι εταίροι του γαλλογερμανικού άξονα μαζί με τον Σουλτς είχαν δειπνήσει στις 30 Ιανουαρίου του 2015 στο Στρασβούργο με βασικό μενού την ελληνική κρίση. Τότε είχαν επιλέξει το εστιατόριο "Zuem Ysehuet".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!