tromaktiko: Λαμία: Το δράμα συνεχίζεται

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Λαμία: Το δράμα συνεχίζεται



Η κατάσταση παραμένει δραματική για 3η ημέρα στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή...

Μπορεί τα εγκλωβισμένα λεωφορεία να είναι λιγότερα στην είσοδο της Λαμίας και στα πάρκινγκ της εθνικής οδού, ωστόσο και σήμερα οι εικόνες είναι δραματικές στους δρόμους έξω από τη Λαμία.

Πολλοί πρόσφυγες, μεταξύ τους και οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά, ακόμα και μωρά, δεν αντέχουν άλλο και ξεκινούν με τα πόδια από τη Λαμία για τα σύνορα με τα Σκόπια. Η απελπισία τους είναι τόσο μεγάλη, που ενώ ξέρουν ότι πρέπει να διανύσουν μια απόσταση 450 χλμ με τα πόδια, παρόλα αυτά ξεκινούν, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και την ζωη των παιδιών τους.


Οι δρόμοι που περπατούν είναι πολύ επικίνδυνοι δρόμοι όπου κινούνται νταλίκες και αυτοκίνητα με μεγάλες ταχύτητες. Οι αστυνομικοί έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους, αλλά δεν επαρκούν για να είναι παντού, αφού υπάρχουν διάφορες ομάδες προσφύγων διάσπαρτες στους δρόμους.

Κάποιοι από αυτούς είναι εξαντλημένοι και λιποθυμούν, όπως συνέβη με έναν πρόσφυγα στη Νέα Μαγνησία Λαμίας. Χθες και σήμερα στο νοσοκομείο Λαμίας πήγαν τουλάχιστον έξι πρόσφυγες, εκ των οποίων οι τρεις ήταν μικρά παιδιά.

«Περιμένουμε 2 μέρες σε ένα άσχημο μέρος, χωρίς μέρος να κοιμηθούμε, χωρίς μπάνια. Υπάρχουν πολλά παιδιά και είμαστε κουρασμένοι, θέλουμε να φύγουμε...», είπαν στην κάμερα.

Δείτε βίντεο:



Σε απόγνωση και οι οδηγοί των λεωφορείων, που ενώ πήραν εντολή να ξεκινήσουν από την Αθήνα, τώρα βρίσκονται για τρεις ήμερες στους δρόμους, χωρίς να έχουν που να κοιμηθούν η να κάνουν ένα μπάνιο. «Κοιμόμαστε μέσα στα περιπολικά και όπου αλλού βρούμε...» λέει ένας οδηγός στο Lamiareport.

Καταστραφήκαμε λένε και οι επαγγελματίες στην είσοδο της Λαμίας, που τα καταστήματα τους έχουν μετατραπεί προσωρινά σε hotspot.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπε ένας από τους καταστηματάρχες και ένας από τους οδηγούς λεωφορείων.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!