tromaktiko: Ο Άμλετ κάνει στάση στην Αθήνα

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ο Άμλετ κάνει στάση στην Αθήνα



Ο ιστορικός αγγλικός θίασος Shakespeare’s Globe θα δώσει μία παράσταση στην Αθήνα στο πλαίσιο της διετούς παγκόσμιας περιοδείας του για τα...
450 χρόνια από τη γέννηση του Σαίξπηρ.

Ο «πρώτος πραγματικός γύρος του κόσμου στην ιστορία του θεάτρου» περνάει από την Αθήνα. Ο ιστορικός θίασος Shakespeare’s Globe, αφιερωμένος στην έρευνα του σαιξπηρικού έργου, ο οποίος περιοδεύει την υφήλιο από τον Απρίλιο του 2014 παρουσιάζοντας τον «Άμπλετ» σε θέατρα, πάρκα, μουσεία και στρατόπεδα προσφύγων, κάνει στάση στην πρωτεύουσα για να δώσει μία μοναδική παράσταση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Βρετανικής Πρεσβείας και του Βρετανικού Συμβουλίου, όπως και η περιοδεία, αποτελούν μέρος ενός αφιερώματος για την επέτειο τη συμπλήρωσης 450 ετών από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα (1564) .

Με έναν δωδεκαμελή θίασο και σκηνικά εμπνευσμένα από το ελισαβετιανό θέατρο, το συγκρότημα  παρουσιάζει το «Globe to Globe Hamlet», μια νέα, πρωτότυπη εκδοχή της κλασικής σαιξπηρικής τραγωδίας στο οποίο οι ταξιδιώτες-ηθοποιοί αναπαριστούν όλη τη ζωντάνια του παλαιού θεάτρου. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν ο Dominic Dromgoole [Ντόμινικ Ντρόμγκουλ], καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Globe, και ο Bill Buckhurst [Μπιλ Μπάκχερστ].

Η ταυτότητα της παράστασης:                              

Σκηνοθεσία: Dominic Dromgoole, Bill Buckhurst
Σκηνογραφία: Jonathan Fensom                          
Σύνθεση – Μουσική διεύθυνση: Bill Barclay

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Στον ρόλο του Άμλετ εναλλάσσονται οι Ladi Emeruwa και Naeem Hayat. Τους υπόλοιπους χαρακτήρες ενσαρκώνουν εναλλάξ οι ηθοποιοί: Keith Bartlett, John Dougall, Miranda Foster, Phoebe Fildes, Beruce Khan, Tom Lawrence, Jennifer Leong, Rawiri Paratene, Matthew Romain και Amanda Wilkin.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!