tromaktiko: Μπάχαλο στην κυβέρνηση: Οι μισοί μιλάνε για εκλογές και οι υπόλοιποι το διαψεύδουν...

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Μπάχαλο στην κυβέρνηση: Οι μισοί μιλάνε για εκλογές και οι υπόλοιποι το διαψεύδουν...



Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να "απειλεί" πως αν οι δανειστές επιμείνουν στην εφαρμογή σκληρών μέτρων και η Αυγή να κάνει...
πρωτοσέλιδο τους διαπλεκόμενους που κρύβονται πίσω από τα σενάρια πρόωρων εκλογών, η κυβέρνηση μέσω του αντιπροέδρου της Γιάννη Δραγασάκη και της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη δίνει μάχη... διάψευσης.
Αλαλούμ; Μπάχαλο; Όπως θέλει το λέει κανείς. Το ζήτημα είναι πως το σενάριο των πρόωρων εκλογών είναι εδώ και φαίνεται πως θα παραμείνει όσο είναι ανοιχτό το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους "θεσμούς", που έφυγαν την περασμένη Παρασκευή και κανείς δεν ξέρει πότε θα γυρίσουν για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αν και εκτίμηση της κυβέρνησης είναι πως αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Την ώρα λοιπόν που ο Πάνος Καμμένος, κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα και υπουργός Εθνικής Άμυνας, δηλώνει στη Real News πως «αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (και πρόσωπο που ακούγεται για επικεφαλής μιας οικουμενικής κυβέρνησης) Γιάννης Δραγασάκης παίρνει αποστάσεις και ξεκαθαρίζει πως ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν υπάρχει γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει νωπή λαϊκή εντολή. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει καλά καλά πέντε μήνες από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 τόνισε πως η κυβέρνηση διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τους θεσμούς ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η αξιολόγηση. «Δεν υπάρχει ούτε συζήτηση ούτε λόγος για εκλογές» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Διάψευση των σεναρίων των πρόωρων εκλογών και από την Όλγα Γεροβασίλη αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουπλή. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης απέκλεισε, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα Επένδυση η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει "πολύ πρόσφατη εντολή". Μάλιστα κάλεσε να σταματήσουν να "ονειρεύονται", όσοι ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και στις συγκυβερνήσεις.

"Η κυβέρνηση βρίσκεται συνεχώς σε ανοικτή επικοινωνία τόσο με την κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και με τους θεσμικούς φορείς της κοινωνίας. Δεν επιβάλλουμε, δεν διατάσσουμε, ακούμε, συνδιαλεγόμαστε και συνδιαμορφώνουμε" επισήμανε.

Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτης Κουρουπλής μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής τόνισε πως "όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός" και απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι "αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές". Χαρακτήρισε δε συμπαγή την κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών.

Η Αυγή...
Την ίδια ώρα παρατηρείται κι ένα... παράδοξο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, έχει τον εξής τίτλο: "Η διαπλοκή παίζει τα... δανεικά της", με το δημοσίευμα να αναφέρει πως "με όπλο την καταστροφολογία και τα χιλιοπαιγμένα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή οικουμενική, οι καταχρεωμένοι των μίντια και της κρατικοδίαιτης οικονομίας δίνουν τη μάχη για να διατηρήσουν τα ερείσματά τους στο πάρτι, την ώρα που η κυβέρνηση, ο αρχηγός της ΝΔ, οι πολίτες και η αγορά δεν θέλουν να ακούσουν για κάλπες, με τη λαϊκή ετυμηγορία να μην έχει κλείσει πέντε μήνες".

Ενώ, λοιπόν, ο ίδιος ο κυβερνητικός εταίρος μιλά ξεκάθαρα για πρόωρες εκλογές, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ "βλέπει" πως πίσω από τα σενάρια της πρόωρης κάλπης κρύβονται "οι καταχρεωμένοι των μίντια και της κρατικοδίαιτης οικονομίας"...
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!