tromaktiko: “Έφοδος” αστυνομικών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πηνειού

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

“Έφοδος” αστυνομικών στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πηνειού



Του Κώστα Ζαφειρίου
Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σημάδεψε την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πηνειού...
Αστυνομικοί εμφανίσθηκαν έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων και συνέλαβαν πολίτη, έμπειρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εκείνη την ώρα ενημέρωνε το Σώμα!

Ας δούμε τι ακριβώς συνέβη στη Γαστούνη την Παρασκευή το βράδυ. Στις 20.30 το βράδυ ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα προ ημερησίας διατάξεως.

Η «έφοδος» των αστυνομικών

Λίγο μετά τις 22.30 ο Κ.Π. πολίτης και παλαιό αυτοδιοικητικό στέλεχος του Δήμου Πηνειού, θα ενημέρωνε το Σώμα για κάποια ακίνητα που έχουν κτιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Γλύφα και δεν διαθέτουν –όπως ο ίδιος υποστηρίζει-όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα έγγραφα.

Όλα κυλούσαν ομαλά όταν στις 22.45, στον προθάλαμο,  έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων κάνουν την εμφάνισή τους τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί. Επειδή το διαχωριστικό της αίθουσας με τον προθάλαμο είναι με κρύσταλλα, η αστυνομική παρουσία γίνεται αμέσως αντιληπτή και φυσικά οι αυτοδιοικητικοί αιφνιδιάζονται από την απρόσμενη νυχτερινή επίσκεψη. Οι αστυνομικοί φαίνεται πως ψάχνουν συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο τελικά υποδεικνύει κάποιος με πολιτικά.

Διάλογος με τους αστυνομικούς

Η  πρόεδρος του Σώματος κ. Κοντούλη Ειρήνη διακόπτει την συνεδρίαση και μαζί με τον δήμαρχο κ. Αλέξη Καστρινό κατευθύνονται στον προθάλαμο και ζητούν από τον επικεφαλής να πληροφορηθούν το λόγο της επίσκεψης.

«Πρέπει να συλλάβουμε με την διαδικασία του αυτοφώρου τον κ. Κ.Π. για τον οποίο έχει κατατεθεί μήνυση», φέρεται να λένε οι αστυνομικοί.

Η πρόεδρος του Σώματος και ο δήμαρχος αφού έχουν ξεπεράσει την αρχική έκπληξη, τονίζουν προς τους αστυνομικούς ότι ο συγκεκριμένος χώρος που είναι «ναός της Δημοκρατίας» θα πρέπει να είναι σεβαστός από όλους και πως θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί για την επίσκεψή τους  η πρόεδρος του Σώματος ή ο δήμαρχος.

Φυσικά στον προθάλαμο εξήλθαν και οι  δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους συμφώνησαν με τη θέση της προέδρου και του δημάρχου.

Φυσικά η παρουσία αστυνομίας δεν απαγορεύεται στις συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων αλλά όταν πρόκειται να γίνει σύλληψη ατόμου (που δεν είναι εγκληματίας) που βρίσκεται στην αίθουσα εν ώρα συνεδρίασης, θα πρέπει να ενημερωθεί διακριτικά πρώτα ο πρόεδρος του Σώματος  και ο δήμαρχος. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αυτό δικαιολογημένα ανησύχησε και εξόργισε τους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι αρχικά νόμιζαν ότι κάτι συμβαίνει εκτός του κτιρίου και ότι  κινδυνεύουν από κάτι ή κάποιον.

«Θα γίνει η σύλληψη»

Οι αστυνομικοί αρχικά δεν προχώρησαν στη σύλληψη και βγήκαν εκτός κτιρίου όπου προφανώς είχαν επικοινωνία ή με ανώτερό τους ή με εισαγγελέα.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. φυσικά είχε διακοπεί και μετά από λίγα λεπτά επανήλθαν οι αστυνομικοί οι οποίοι και ενημέρωσαν την πρόεδρο του Σώματος και τον δήμαρχο ότι πρέπει να γίνει η σύλληψη γιατί σε λίγη ώρα θα παρέλθει το αυτόφωρο.

Φυσικά ουδείς μπορούσε να καθυστερήσει τη σύλληψη γιατί αν περνούσε η ώρα και δεν ίσχυε πλέον το αυτόφωρο, οι εισαγγελικές αρχές θα μπορούσαν να κατηγορήσουν την δημοτική αρχή για υπόθαλψη εγκληματία.

Στο ΑΤ Βαρθολομιού

Ο Κ.Π κατέβηκε με την πρόεδρο, τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους από το κτίριο και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και με το περιπολικό τον οδήγησαν στο Α.Τ Βαρθολομιού όπου και κρατήθηκε όλη τη νύχτα. Εκεί βρέθηκαν ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Κοινοτήτων για συμπαράσταση.

Συμπαράσταση στο Δικαστήριο

Το Σάββατο το μεσημέρι  ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Δικαστικό μέγαρο Αμαλιάδος, όπου ο συνήγορός του κ. Σάκης Κότσιφας, ζήτησε και πήρε αναβολή. Το Δικαστήριο όρισε τακτική δικάσιμο.

Στο Δικαστήριο βρέθηκαν για συμπαράσταση ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Κασσιανός Βασίλης, ο πρόεδρος Νομικού Προσώπου Θανόπουλος Παναγιώτης, ο αντιδήμαρχος Αποστολόπουλος Αντώνης, η δημοτική σύμβουλος Μπίλια Μαρία, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Μπράτης, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ρουπακίου Σταυρόπουλος Αθανάσιος, ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λυγιάς Γιώργος Τσεκούρας.
 Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!