tromaktiko: Η παρέμβαση της Ομάδας Λεμφοιδήματος Π.Γ.Ν.Λ. στην Κρήτη

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Η παρέμβαση της Ομάδας Λεμφοιδήματος Π.Γ.Ν.Λ. στην Κρήτη



Διαβάστε την ανακοίνωση: "Η Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.), που λειτουργεί... στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, το μοναδικό οργανωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης λεμφοιδήματος στο Δημόσιο Τομέα, υλοποιεί τη δράση: «Πρόληψη λεμφοιδήματος», που ξεκίνησε το 2012 και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε 3ημερη δράση μετά από πρόσκληση και σε συνεργασία με τον Σύλλογο στήριξης ασθενών, που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο: «Ευ Ζω με τον καρκίνο» στο Ηράκλειο Κρήτης. Συγκεκριμένα πάνω από διακόσια [200] άτομα εξετάσθηκαν, αξιολογήθηκαν, ενημερώθηκαν, εκπαιδεύτηκαν το τριήμερο αυτό. Ειδικότερα, έλαβαν χώρα οι παρακάτω δράσεις:

1. Ενημέρωση, εξέταση και αξιολόγηση ασθενών με λεμφοίδημα άνω άκρου στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2016 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου,

2. Ενημερωτική ομιλία σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού σχετικά με την πρόληψη δημιουργίας λεμφοιδήματος στις 30 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Σάββατο σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Αγγειχειρουργική Κλινική του Παν. Γεν. Νοσ. Ηρακλείου και

3. Εκπαιδευτικό εργαστήριο [workshop], που παρακολούθησαν επαγγελματίες υγείας στις 30 Ιανουαρίου 2016.

Η τριήμερη δράση της Πολυπαραγοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος [Π.Ο.Α.Λ.] του Πανεπιστημιακού Γεν. Νοσ. Λάρισας υπήρξε επιτυχημένη. Τα Μέλη της Π.Ο.Α.Λ. εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την υλοποίηση των δράσεων, την συγκινητική υποδοχή και ανταπόκριση ασθενών και επαγγελματιών καθώς και για την αγαστή συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ασθενών. Η Π.Ο.Α.Λ. ευχαριστεί το Σύλλογο στήριξης ασθενών: «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο» για την πρόσκλησή του αλλά και το Πα.Γ.Ν. Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη φιλοξενία των δράσεων στους χώρους τους.

Η πρόσκληση του Συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο» και η υλοποίηση των δράσεων έφεραν ήδη κι άλλα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα: συνεργασία σε επίπεδο τεχνογνωσίας τόσο με το Σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο» όσο και με επαγγελματίες των δύο [2] Νοσοκομείων της πόλης του Ηρακλείου. Οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού πλέον θα ενημερώνονται για την πιθανότητα δημιουργίας λεμφοιδήματος μετά τη θεραπεία για καρκίνο του μαστού και για τους τρόπους πρόληψης. Οι ασθενείς με λεμφοίδημα άνω άκρου αρχικού σταδίου θα μπορούν να ενημερώνονται για τις μεθόδους αντιμετώπισης και αυτοδιαχείρισης ενώ αφουγκραζόμαστε, ότι σύντομα στο Ηράκλειο Κρήτης θα ξεκινήσει πρόγραμμα αντιμετώπισης ασθενών με λεμφοίδημα μετά από θεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Στιγμιότυπα από τις δράσεις, μπορούν να δουν όσοι ενδιαφέρονται στη σελίδα μας στο facebook:Λεμφοίδημα.Lymphoedema.ΠΟΑΛ.

Η Π.Ο.Α.Λ. είναι διαθέσιμη να μεταφέρει γνώσεις και τεχνογνωσία σε όποιον Φορέα το θελήσει. Όσοι Επαγγελματίες Υγείας και Φορείς επιθυμούν να ξεκινήσουν ένα αντίστοιχο πρόγραμμα πρόληψης ή αντιμετώπισης λεμφοιδήματος σε καρκίνο του μαστού και θέλουν να ενημερωθούν, μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Νάκο Χρήστο, Κοινωνικό Λειτουργό του Ψυχιατρικού Τμήματος Ενηλίκων στο 2413501069 και στο lemfoidimapgnl@gmail.com. Οι ασθενείς με καρκίνο του μαστού, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τα μέτρα πρόληψης λεμφοιδήματος και οι ασθενείς, που έχουν ήδη λεμφοίδημα και επιθυμούν να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης μπορούν να τηλεφωνούν για ραντεβού στο 2413502160 (κα Παπαδοπούλου Μ-Χ, Φυσικοθεραπεύτρια). Επειδή το λεμφοίδημα είναι προτιμότερο να αντιμετωπίζεται σε πρώϊμο-αρχικό στάδιο, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, ώστε η αναμονή των ραντεβού να είναι μικρότερη των 2 εβδομάδων."




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!