tromaktiko: Ελεγκτές βρήκαν 960 πλαστά πιστοποιητικά δημοσίων υπαλλήλων

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Ελεγκτές βρήκαν 960 πλαστά πιστοποιητικά δημοσίων υπαλλήλων



Στον αριθμό των 960 φτάνουν τα πλαστά πιστοποιητικά (πτυχία Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, απολυτήρια Δημοτικού ή Λυκείου, τίτλοι ξένων γλωσσών κλπ) που χρησιμοποίησαν εντέχνως στο...
παρελθόν εκατοντάδες υποψήφιοι δημόσιοι υπάλληλοι-παραποιώντας βαθμολογίες τίτλων η πλαστογραφώντας ακόμη και πτυχία- προκειμένου να διοριστούν από το "παράθυρο" ή μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στο δημόσιο.

Από την άλλη αρκετοί μόνιμοι υπάλληλοι πλαστογράφησαν τίτλους γνώσης ξένων γλωσσών η ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να προαχθούν η να εξελιχθούν βαθμολογικά και μισθολογικά. Αυτό αποκάλυψε ο έλεγχος που διενήργησαν το 2015 οι Επιθεωρητές-Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης σε Υπουργεία, Νομικά πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ,Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και σε εκατοντάδες φορείς και Οργανισμούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το newpost.gr παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης από τα οποία προκύπτουν 960 σκαστές περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι για να προσληφθούν ή να προαχθούν στο δημόσιο κατέθεσαν από πλαστούς πανεπιστημιακούς τίτλους μέχρι "μαιμού" βεβαιώσεις προυπηρεσίας η πολυτεκνίας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία εντοπίστηκαν 45 πλαστοί τίτλοι πανεπιστημιακών σπουδών,48 ΤΕΙ,636 πλαστά απολυτήρια Λυκείου,13 πλαστές πράξεις ισοτιμίας και αναγνώρισης σπουδών στο εξωτερικό, 2 πλαστοί τίτλοι αλλοδαπής,26 "μαιμού" τίτλοι γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών,38 σπουδών Αγγλικής γλώσσας,5 Γαλλικής γλώσσας,1 άλλων γλωσσών,109 πλαστά απολυτήρια Δημοτικού,29 πλαστοί τίτλους διαφόρων ειδικοτήτων,1 οικογενειακής κατάστασης-πολυτεκνίας και 7 πλαστές βεβαιώσεις προυπηρεσίας.

Συνολικά το 2015 ελέγχθηκαν 694.515 πιστοποιητικά δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ανάλογος έλεγχος σε άλλους 942 υπαλλήλους με ύποπτα 1995 πιστοποιητικά. Οπως προέκυψε σε δεκάδες φορείς και Οργανισμούς του Δημοσίου αλλά και σε κεντρικές υπηρεσίες Υπουργείων και Δήμων η χρήση και κατάθεση πλαστών πιστοποιητικών είχε αναχθεί σε ενδημικό φαινόμενο που ξεκινούσε από νοσοκομεία και έφτανε μέχρι τα σχολεία. Μόνο στον Ο.Σ.Υ (Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας) είχαν κατατεθεί από υποψήφιους υπαλλήλους για διορισμό και είχαν γίνει αποδεκτά 135 πλαστά πιστοποιητικά , ενώ διψήφιος είναι ο αριθμός των πλαστών σε Υπουργεία και Οργανισμούς.

Ενδεικτικά 21 πλαστά πιστοποιητικά εντοπίστηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομικού Προσωπικού και 10 στη Διεύθυνση πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,15 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης,19 στο Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΓΕΣ),10 στο ΙΚΑ/ΕΤΕΑΜ,60 στο Δήμο Αθηναίων,13 στο Δήμο Αμαρουσίου,12 στο Δήμο Ασπροπύργου,10 στο Δήμο Μάνδρας,12 στο Υπουργείο Οικονομικών,30 στο Υπουργείο Πολιτισμού και 12 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας(ΥΠΑ) και ο αριθμός δεν έχει τέλος.Για όλες τις περιπτώσεις των υπαλλήλων που υπέβαλλαν πλαστά πιστοποιητικά για την πρόσληψη η την προαγωγή τους έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες και πιθανότατα θα οδηγήσουν αρκετούς από αυτούς στην έξοδο από το Δημόσιο..
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!