tromaktiko: Σκίζεται ο γόνος για την φαμίλια και την διάσωση του συστήματος..!

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Σκίζεται ο γόνος για την φαμίλια και την διάσωση του συστήματος..!



Του Αθανασόπουλου Περικλή
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια διακυβεύονται τα εδώ και έναν αιώνα κεκτημένα των λιγοστών οικογενειών οι οποίες...
διαχειρίζονται τον πλούτο της Ελλάδας με την βοήθεια των ξένων φίλων τους.

Πρέπει όλοι οι Ελληνες , και κυρίως οι Νεοδημοκράτες, να κατανοήσουν ότι η σημερινή κατάσταση που θέλει τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να αγωνίζεται με νύχια και με δόντια ώστε να έρθει στην εξουσία και να γίνει εν δυνάμει Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι διόλου τυχαία.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι ο Κυριάκος εμφανίζεται ως εκφραστής του «ΝΕΟΥ» και προσπαθεί να πείσει τον ψηφοφόρο της ΝΔ ότι είναι αυτοδημιούργητος και πετυχημένος πολιτικός χωρίς αυτό να οφείλεται στο «βαρύ» όνομα της οικογενείας του.

Πίσω από όλα αυτά που θέλει να φαίνονται ο Κυριάκος, ο οποίος επίσης εμφανίζεται και ως εκφραστής του νεοφιλελευθερισμού, χωρίς βέβαια οι απόψεις του να το καταμαρτυρούν, κρύβεται ο πραγματικός του σκοπός και ο ρόλος που θέλει να διαδραματίσει στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας.

Για να δούμε όμως τα πράγματα με το όνομά τους, ας δούμε δυο τρία σημεία της σημερινής κατάστασης που διαδραματίζονται στη χώρα μας και αμέσως θα καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα, το οποίο στην ουσία θα λειτουργεί με έναν παράλληλο προϋπολογισμός της τάξεως του 10% του ΑΕΠ περίπου 15 δίς για το 2016, από τα οποία το κράτος θα κερδίσει από φόρους και εισφορές, περίπου 4-5 δίς, ποσό που θα ανακουφίσει την οικονομία μας και κυρίως την κοινωνική πολιτική και τα ασφαλιστικά ταμεία, πράγμα που θα αποκλείσει πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Για να πετύχει το ανωτέρω εγχείρημα, η κυβέρνηση λειτούργησε μονομερώς χωρίς να θίξει στο ελάχιστο τη Σύμβαση του Μνημονίου, αντίθετα το περιόριζε για τα επόμενα χρόνια.

Μέρος του σχεδίου είναι και η προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει έξω από τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ATTIKA BANK ( η οποία ανακεφαλαιοποιήθηκε με ιδία κεφάλαια), ώστε να την αξιοποιήσει ως παράλληλο αναπτυξιακό βραχίονα αφού τις συστημικές Τράπεζες πλέον δεν τις ελέγχει.

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει στην ουσία το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, 14 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής την ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ, με επερώτηση στη βουλή καταγγέλλουν την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ θέλοντας έτσι να μπλοκάρουν την διαδικασία.

Το σίγουρο είναι ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με δυνατότητα να παράγει ένα ΑΕΠ περίπου 300 δις ετησίως και αυτό θα γίνει μόνο με την απελευθέρωση της αγοράς που σημαίνει ότι οι εδώ ολιγάρχες πρέπει να αποδεχτούν την εισροή των πολυεθνικών, οπότε θα χαθεί ο έλεγχος γιατί θα μπουν κανόνες έξω από αυτούς που έβαζαν έως σήμερα και μας απομυζούσαν.

Αυτό που στην πραγματικότητα διαδραματίζεται σήμερα είναι η διατήρηση των κεκτημένων των ΤΖΑΚΙΩΝ της χώρας μας, οι οποίοι , σύμφωνα με δηλώσεις της κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ εκπροσωπούν το 95% του ΑΕΠ και τους εκπροσωπεί ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

Τέλος αν θέλει να μας κάνει να τον πιστέψουμε οτι πράγματι εκπροσωπεί το καινούργιο στη χώρα μας ας μας πει λοιπόν ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ:

Θα κατηγορήσει τον πατέρα του ο οποίος πριν από 24 χρόνια απελευθέρωσε την λειτουργία των ΜΜΕ και δεν προέβλεψε νομοθετικό πλαίσιο για ανοιχτούς και διεθνείς διαγωνισμούς, παρά τους «νομιμοποίησε» με προσωρινές άδειες λειτουργίας, χωρίς να έχουν πληρώσει τίποτα και να καθοδηγούν την πολιτική ζωή στη χώρα εκβιάζοντας το πολιτικό σύστημα ωστε σήμερα να φτάσουμε σε αυτό το χάλι;

Θα κατηγορήσει τον πατέρα του ο οποίος πριν από 24 χρόνια φρόντισε για την υπογραφή της ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ χωρίς να διαφοροποιηθεί στην ανεξάρτητη πολιτική για την ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΑΜΥΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΠΑΙΔΕΙΑ, που φρόντισαν και έκαναν άλλες χώρες όπως η ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ κλπ; οι οποίες σήμερα δεν έχουν προβλήματα υποταγής όπως η Ελλάδα;

Θα κατηγορήσει τον πατέρα του ο οποίος πριν από 24 χρόνια έσπασε το εμπάργκο της Ευρώπης με τα Σκόπια και ενθάρρυνε τον φίλο του τότε Γρηγόρωφ ώστε να δημιουργηθεί ντεφάκτο για τους Σκοπιανούς το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» λέγοντας ότι σύντομα θα ξεχαστεί, πράγμα που ενώ θα είχε τακτοποιηθεί, θα ταλαιπωρεί την Ελλάδα και την εξωτερική πολιτική μας γα πολλά χρόνια;

Θα κατηγορήσει τον πατέρα του ο οποίος πριν από 24 χρόνια άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία και μπήκαν στη χώρα μας ανεξέλεγκτα Αλβανοί με όλα τα επακόλουθα;

Θα φροντισει για την έκδοση και την δίκη του φίλου του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ στην Ελλάδα;

Θα μας πει πόσοι από το σόι του θρέφονται σήμερα ως κρατικοδίαιτοι και πόσοι τα προηγούμενα χρόνια και πόσοι έχουν βάλει τις βάσεις για τα επόμενα;

Θα μας πεί με απλά λόγια, αν είναι η όχι ένας "πολιτικός πρίγκηπας" που θεωρεί τον Ελληνα υπηκοό του;

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!