tromaktiko: Αποφυλακίστηκε ο βομβιστής της air india που σκότωσε 184 άτομα

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Αποφυλακίστηκε ο βομβιστής της air india που σκότωσε 184 άτομα



Ένα από τα πλέον επικίνδυνα άτομα στον πλανήτη κυκλοφορεί από την... Τετάρτη (27/1) ελεύθερο. Ο Ιντζεζίτ Σιχ Ρεϊγιάτ, γνωστός και ως «βομβιστής της air india», ο οποίος το 1985 σκότωσε συνολικά 184 άτομα, εξέτισε τα δύο τρίτα της ποινής του σε φυλακή του Καναδά και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Ρεϊγιάτ κάθισε σχεδόν 20 χρόνια στη φυλακή, καθώς ήταν ο μοναδικός που καταδικάστηκε για τη διπλή βομβιστική ενέργεια το 1985. Η μία βόμβα είχε τοποθετηθεί σε βαλίτσα μίας πτήσης της air india, στην οποία επέβαιναν 329 άτομα. Από την έκρηξη που σημειώθηκε, έχασαν τη ζωή τους 182 άνθρωποι. Η δεύτερη βόμβα τοποθετήθηκε σε άλλη βαλίτσα, η οποία εξερράγη στο αεροδρόμιο Ναρίτα, της Ιαπωνίας, στερώντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Οι ενέργειες είχαν γίνει στο όνομα της ανεξαρτητοποίησης των Σιχ από την Ινδία και της εκδίκησης για την κατάληψη του Χρυσού Ναού της Αμριτσάρ, από Ινδούς στρατιώτες. Ο Ρεϊγιάτ θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι τον Αύγουστο του 2018, οπότε λήγει και τυπικά η ποινή που του έχει επιβληθεί από το δικαστήριο. «Οποιαδήποτε στιγμή οι αρχές θεωρήσουν ότι συνιστά απειλή για την κοινωνία, έχουν τη δυνατότητα να τον επαναφέρουν στη φυλακή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτείας, Πάτρικ Στόρεϊ.

Ο Ρεϊγιάτ, που ήταν μετανάστης στον Καναδά, κάθισε στη φυλακή πάνω από 15 χρόνια για τη συμμετοχή του στη βομβιστική ενέργεια, ενώ το 2010, καταδικάστηκε με άλλα εννιά χρόνια φυλακή, για ψευδή κατάθεση στη δίκη των φερόμενων ως συνεργών του, Ριπουνταμάν Σιχ Μαλίκ και Αζαΐμπ Σιχ Μπαγκρί, οι οποίοι στη συνέχεια αθωώθηκαν ελλείψει στοιχείων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!