tromaktiko: Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών: Όχι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις προτάσεις Τσίπρα. Παράθυρο συναίνεσης από Λεβέντη

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών: Όχι από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις προτάσεις Τσίπρα. Παράθυρο συναίνεσης από Λεβέντη



Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:10, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο...

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός έθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ως βασικό θέμα το προσφυγικό ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ως δεύτερο θέμα, έθεσε τη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό προτείνοντας τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής, όπου κάθε κόμμα θα εκπροσωπείται από έναν εμπειρογνώμονα, ώστε η συζήτηση να γίνεται και σε τεχνικό και σε πολιτικό επίπεδο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συζήτηση για το ασφαλιστικό μπορεί να χρειασθεί παραπάνω από 15 ημέρες και δεν είναι δεσμευτική η 15η Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός, φέρεται να πρότεινε τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής και για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, απάντησαν όχι και στα δύο, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής στην επιτροπή για τη Συνταγματική αναθεώρηση, υπό την προϋπόθεση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος μέσα στο 2016.

Ενδιαφέρον έχουν οι πληροφορίες για τα όσα φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο κ. Λεβέντης, φέρεται να κατηγόρησε τους άλλους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ότι υπονομεύουν τη συναίνεση και το Συμβούλιο Αρχηγών, πριν καν αρχίσει και πετροβολούν τον πρωθυπουργό για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

"Δεν καταλαβαίνετε ότι το Grexit δεν έχει τελειώσει" φέρεται να είπε.

Πρώτος προσήλθε στο Προεδρικό ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης στις 12.00 ακριβώς και αμέσως μετά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά. Λίγα λεπτά αργότερα, έφθασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης και ακολούθως ο κ. Γ. Πλακιωτάκης από την πλευρά της ΝΔ και αμέσως μετά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Εντός δυο λεπτών προσήλθε και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Τελευταίος εισήλθε στην αίθουσα συσκέψεων, ως είθισται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, αφού πρώτα χαιρέτησε τους συνεργάτες των Πολιτικών Αρχηγών και εν συνεχεία ξεκίνησε η συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!