tromaktiko: Σκληραίνει τη στάση του ο Πούτιν - Μισή συγγνώμη από τον Ερντογάν

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σκληραίνει τη στάση του ο Πούτιν - Μισή συγγνώμη από τον Ερντογάν



Σε νέα φάση φαίνεται ότι μπαίνει η κόντρα Ρωσίας-Τουρκίας που πυροδοτήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από τουρκικά πυρά την περασμένη Τρίτη...

To Κρεμλίνο συνεχίζοντας την υψηλών τόνων ρητορική κατά του Ερντογάν με επίκεντρο τις σχέσεις που έχει η Τουρκία με το Ισλαμικό Κράτος υποστήριξε δια του εκπροσώπου του ότι στο λαθρεμπόριο καυσίμων με το Ισλαμικό κράτος - που αποτελεί βασική χρηματοδοτική πηγή για τους τζιχαντιστές - εμπλέκονται τόσο ο γιος όσο και ο γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν.

Η ρωσική πλευρά εξακολουθεί παράλληλα να επιμένει ότι η επίθεση κατά του Σουκχόι ήταν προσχεδιασμένη εξού και η κινηματογράφηση της κατάρριψής του. Ρώσοι αξιωματούχοι προσθέτουν ότι το ρωσικό μαχητικό εβλήθη ενώ βρισκόταν μέσα στο συριακό εναέριο χώρο και γι' αυτό κατέπεσε 4χλμ. μέσα στο συριακό έδαφος.

Την ίδια ώρα και παρά το επιτακτικό αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν η τουρκική ηγεσία να ζητήσει ξεκάθαρα συγγνώμη ο Ταγίπ Ερντογάν αρνείται ακόμα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση προχωρώντας σε... μισή συγγνώμη σε ομιλία του το μεσημέρι του Σαββάτου.

«Το περιστατικό μας αναστατώνει βαθύτατα. Ελπίζω αυτό να είχε συμβεί και να μην ξανασυμβεί. Θα συζητήσουμε το θέμα αυτό και θα βρούμε μια λύση. Την Δευτέρα στο Παρίσι στα πλαίσια της διάσκεψης για το κλίμα, θα μπορούσε να υπάρξει μια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με την Ρωσία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η διαμάχη δεν θα χαροποιήσει κανέναν. Όσο σημαντική είναι η Ρωσία για την Τουρκία άλλο τόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ρωσία» συμπλήρωσε.

Η Μόσχα ετοιμάζει πακέτο αντιποίνων, ενώ ο Πούτιν αρνείται να συναντήσει τον Ερντογάν εάν δεν ζητήσει συγγνώμη για την κατάρριψη -κάτι που ο τούρκος πρόεδρος είχε απορρίψει την Παρασκευή, καλώντας τη Ρωσία «να μην παίζει με τη φωτιά».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!