tromaktiko: Μαθητές της β’ τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την ΥΜΑΘ

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Μαθητές της β’ τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την ΥΜΑΘ



Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Μαθητές της...
β’ τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών, επισκέφθηκαν το Διοικητήριο και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κτίριο, ενώ έγιναν δεκτοί και από την Υφυπουργό, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα από το πρόγραμμά της, τούς καλωσόρισε στο γραφείο της.

Η Υφυπουργός περιέγραψε στους μαθητές τη λειτουργία του Πολιτεύματος και της Κυβέρνησης και, στη συνέχεια, δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων για τους πίνακες και τις σημαίες της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Δικέφαλο Αετό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, που κοσμούν το γραφείο του ΥΜΑΘ. Αναφερόμενη στους αντίστοιχους πίνακες, η Υφυπουργός μίλησε στους μικρούς μαθητές για τους δύο μεγάλους ήρωες της ελληνικής ιστορίας που έδρασαν στη Μακεδονία, τον αγωνιστή της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παππά και τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά.

Η Υφυπουργός, όταν αποχώρησαν οι μαθητές, δήλωσε:

Η επίσκεψη των μαθητών της β’ τάξης του 55ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ήταν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο διάλειμμα από τις τυπικές απαιτήσεις του προγράμματός μου. Η παρατηρητικότητα και οι ερωτήσεις τους με εξέπληξαν ευχάριστα. Αφού τους μίλησα για την ελληνική Ιστορία, τους εξήγησα ότι για να βοηθήσουν εμάς τους μεγάλους, τους πολιτικούς, αλλά και τους γονείς τους, να τους παραδώσουμε αύριο έναν καλύτερο κόσμο, πρέπει να σέβονται τη διεργασία της μάθησης και τους εκπαιδευτικούς τους, που αγωνίζονται καθημερινά για να τους δώσουν τα απαραίτητα εφόδια. Κυρίως, όμως, ζήτησα από τα παιδιά να μη σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να τολμούν, γιατί μόνο το Όραμα, η Ελπίδα και η παιδική Αθωότητα μπορούν να μας βγάλουν από το σημερινό τέλμα της παγκόσμιας κοινότητας και να μας οδηγήσουν σε ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!