tromaktiko: Όταν "πάγωσε" όλη η Ελλάδα! Τραγικό τέλος για τους τρεις οπλίτες - Όλες οι στιγμές που μας "τσάκισαν"... [photos+video]

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Όταν "πάγωσε" όλη η Ελλάδα! Τραγικό τέλος για τους τρεις οπλίτες - Όλες οι στιγμές που μας "τσάκισαν"... [photos+video]



Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, βρήκαν τραγικό θάνατο μετά από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο...
Όπως τότε ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού, οι τρεις άνδρες έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Οι νεκροί οπλίτες:

Φώτης Ανδρικόπουλος, 19 ετών

Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλους με καταγωγή από την Πάτρα ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που εργάζεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και σπούδαζε Διοίκηση επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Αναστάσης Μεζάλας, 34 ετών

Ο 34χρονος ήταν γιος του συνεργάτη του Πάνου Καμμένου και του κόμματός του στην Κέρκυρα, Δημήτρη Μεζάλα.

Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών

Ο 33χρονος λοχίας με καταγωγή από τις Σέρρες ήταν παντρεμένος. 


Από εκείνη την ώρα το αίμα όλων των Ελλήνων και όχι μόνο πάγωσε. Η είδηση έπεσε σαν βόμβα σε Υπουργεία και Κυβέρνηση.

Τότε ο  Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Λαμπρόπουλο, και τον αρχηγό του ΓΕΣ να μεταβεί ελικόπτερο στο σημείο.

Όλοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις προσπαθώντας να καταλάβουν το πως και το γιατί.

Η ώρες που ακολουθούσαν ήταν δύσκολες καθώς όλοι ετοιμαζόντουσαν να πουν το τελευταίο ΑΝΤΙΟ σε αυτά τα τρία αδικοχαμένα παλικάρια.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία για τους δύο επαγγελματίες οπλίτες που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στο πεδίο βολής στο Βόλο.

Ο Γιώργος Ορφανίδης και ο Αναστάσιος Μεζάλας κηδεύτηκαν σε κλίμα οδύνης και οργής των φίλων και των συγγενών για τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους.



Κατά την νεκρώσιμο ακολουθία αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από άγημα Πεζοναυτών, ενώ παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και των τοπικών αρχών.


Όταν τα δύο φέρετρα σκεπασμένα με την γαλανόλευκη βγήκαν από την εκκλησία οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα, αποτίοντας έτσι τον ύστατο φόρο τιμής στους αδικοχαμένους νέους.


Την ίδια ώρα, στον τόπο καταγωγής του, το Πετρωτό Αχαΐας, κηδεύτηκε ο 19χρονος φαντάρος Φώτης Ανδρικόπουλος, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του από την έκρηξη του βλήματος στη διάρκεια της εκπαιδευτικής άσκησης.


Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Άραξο και στη συνέχεια οδικώς  στο Πετρωτό.


Η κηδεία του έγινε παρουσία του Πρώτου Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πετρωτού.







Τραγικές φιγούρες κατά την εξόδιο ακολουθία προεξαρχόντος του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ήταν οι γονείς του 19χρονου οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου, ενώ η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου ήταν κατάμεστη από φίλους, συμμαθητές, αλλά και από φαντάρους που υπηρετούσαν μαζί του τη θητεία τους.



Ανάμεσα στα στεφάνια ήταν αυτό του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καθώς και του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Ένα χρόνο μετά οι μνήμες είναι νωπές και κανένας δε θα ξεχάσει αυτά τα τρία παλικάρια που πότισαν το Ελληνικό χώμα με το αίμα τους και "έφυγαν" για πάντα στον Παράδεισο αλλά όχι από τις καρδιές μας.

ΗΡΩΕΣ!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!