tromaktiko: Συνελήφθησαν ανήλικοι Ρομά που λήστευαν πεζούς και οδηγούς στην περιοχή των Αχαρνών

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν ανήλικοι Ρομά που λήστευαν πεζούς και οδηγούς στην περιοχή των Αχαρνών



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, εγκληματική οργάνωση ανήλικων...
ΡΟΜΑ, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος πεζών και οδηγών οχημάτων, στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 2-10-2015, ένας 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι 3 ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 13, 14 και 17 ετών, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση,

καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, από τον Ιούνιο του 2014 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αποτελούνταν κυρίως από ανήλικους ΡΟΜΑ, με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών, εντός και πέριξ καταυλισμού ΡΟΜΑ στην Αγία Σωτήρα Αχαρνών.

Ειδικότερα, οι δράστες εντόπιζαν διερχόμενους πεζούς και οδηγούς οχημάτων και στη συνέχεια τους ακινητοποιούσαν. Ακολούθως, με τη χρήση σωματικής βίας και με την απειλή μαχαιριού, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρούσαν και τα οχήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 7 ληστείες και 1 κλοπή.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!