tromaktiko: Σχεδόν 1 εκατ. αυτοκίνητα δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Σχεδόν 1 εκατ. αυτοκίνητα δεν πέρασαν ΚΤΕΟ



Περίπου 1 εκατ. οδηγοί ΙΧ θα κληθούν από σήμερα να πληρώσουν το...
σύνολο του προστίμου για μη έγκαιρο έλεγχο από ΚΤΕΟ, καθώς δεν προσήλθαν μέχρι χθες που έληγε η 20ήμερη παράταση που είχε δώσει το υπουργείο. Άλλο ένα εκατομμύριο ΙΧ θα πρέπει να περάσουν έλεγχο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, χρονοδιάγραμμα ιδιαίτερα ασφυκτικό, αν υπολογίζει κανείς ότι από δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ πραγματοποιούνται καθημερινά περίπου 55.000 έλεγχοι.

Χθες τελευταία μέρα για την καταβολή μειωμένου κατά 50% προστίμου για όσους ιδιοκτήτες δεν είχαν περάσει τα οχήματά τους από έλεγχο ως όφειλαν μέχρι τον Ιούνιο του 2014 σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων έξω από τα ΚΤΕΟ της χώρας, ενώ ο υπουργός Υποδομών Χ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

«Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε άλλη παράταση. Δεν είχαμε δώσει τη δέουσα βαρύτητα για τα αυτοκίνητά μας σε σχέση με τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν. Είναι δέσμευση της χώρας, οι προθεσμίες που έχουν δοθεί. Και είναι επίσης δέσμευση τα πρόστιμα που υπάρχουν. Δεν είναι τιμές που έβαλε η ελληνική κυβέρνηση, είναι σε μία διαπραγμάτευση με τους θεσμούς από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην «Η» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κώστας Βήκας υποστήριξε ότι περίπου 1 εκατ. οχήματα δεν προσήλθαν για έλεγχο και είναι ληξιπρόθεσμα από τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Μάλιστα ανέφερε ότι πολλά από αυτά τα οχήματα είναι χωρίς έλεγχο δεκαετίες και μάλιστα αποκάλυψε ότι χθες προσήλθε στα ΚΤΕΟ όχημα με τελευταίο έλεγχο το 1988!

Όσοι έχασαν την προθεσμία, εκτός από το κόστος του τεχνικού ελέγχου που ανέρχεται σε περίπου 50 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το πρόστιμο (65 ευρώ για ΙΧ και 40 για μοτοσικλέτα), ενώ σε περίπτωση που εντοπιστούν από τροχονόμο χωρίς έγκυρο δελτίο τεχνικού ελέγχου, θα πληρώσουν και 400 ευρώ για την παράβαση.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!